عسل اصل را از عسل غیر اصل چگونه تشخیص دهیم؟
به گزارش مجله یگانه، از انواع عسل نیز می توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و.. اشاره نمود.
شاید این سوال شما هم باشد که آیا عسلی که شکرک می زند تقلبی است یا خیر و اینکه چگونه باید عسل اصل را از غیر اصل تشخیص داد.
اگر تنها مصرف نماینده عسل باشید احتمالا تصور می کنید هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل علت بر نامرغوبی آن نیست. بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می زند و عسلی که شکرک نزند بنابر گفته کارشناسان حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.
هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر گردد این پدیده دیرتر اتفاق می افتد.
بنابر گفته کارشناسان برای مصرف نماینده تنها راه شناخت عسل اصل از غیر اصل این است که عسل را از برند های معتبر خریداری نمایند. شرکت های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل فراوری شده را آنالیز می نمایند. از طرفی سازمان های مربوطه، چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت ها دارند و اگر این شرکت ها مرتکب تخلفی شوند به وسیله تعزیرات جریمه خواهند شد.
بهتر است مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری ننمایند.
گفتنی است که آب و هوا و اندازه رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه (کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را معین می نمایند و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم منطقه ها آشنا بود. مواد اولیه عسل گل است و حدود 2000 گونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می گردد تنوع عسل نیز در کشور بالا رود.
از انواع عسل نیز می توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و.. اشاره نمود.
منبع: فرادید