چند راه ساده، اما موثر برای کاهش خطر حمله قلبی

به گزارش مجله یگانه، خبرگزاری ایسنا: تغییرات کوچک و ساده را به زندگی روزانه خود اضافه کنید و تا اندازه ای در پیشگیری از بیماری قلبی بدون احتیاج به مراقبت های واحد قلبی یا احتیاج به پمپ های بالون داخل آئورت تجربه کنید.

چند راه ساده، اما موثر برای کاهش خطر حمله قلبی

به گزارش ایسنا، فرارو نوشت:

آمار سکته قلبی همچنان بالا است و بیماری های مربوط به قلب تنها نمی تواند به علت کمبود امکانات پزشکی باشد بلکه ممکن است ناشی از برگزیدن شیوه اشتباه زندگی امروزی باشد. در حقیقت بعضی از عوامل که ما را در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار می دهند نظیر چاقی و دیابت بسیار متداول هستند.

اکثر افراد کمتر به دلیل پیشرفت های روزافزون تکنولوژیکی و دارویی پزشکی مدرن جان خود را از دست می دهند. اما آیا ایده شما در خصوص یک آینده سالم این است که به وسیله جراحی بای پس قلب خود را بهبود ببخشید؟ یا احتمالا احتیاجمند شخصی باشید که دائما پیگیر داروهایتان باشد؟ فکر می کنید زندگی بهتری با آنژیوپلاستی خواهید داشت؟

آیا تاکنون درباره راه های کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی فکر کردید؟ آیا می توانیم کاری را انجام دهیم تا خطر بالقوه بیماری های قلبی را کاهش دهیم. بله ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که می توان کاری کرد تا این هدف تا حدودی محقق گردد.

تغییرات کوچک و ساده را به زندگی روزانه خود اضافه کنید و تا اندازه ای در پیشگیری از بیماری قلبی بدون احتیاج به مراقبت های واحد قلبی یا احتیاج به پمپ های بالون داخل آئورت تجربه کنید. در این مقاله تعدادی از کار هایی را که پزشکان قلب به منظور مراقبت از قلب خود انجام می دهند، به اختصار بیان کرده ایم. شما نیز می توانید این کار ها را انجام دهید تا از خطر ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کنید.

راه های کاهش سکته قلبی:

1. روزی 20 دقیقه دوچرخه سواری کنید

هنگامی که محققان آلمان 100 مرد با درد ققسه خفیف یا آنژین داشتند، برای هر کدام 20 دقیقه در روز دوچرخه سواری را توصیه کردند یا روش شستشوی آنژیوپلاستی را انجام دادند، در نهایت دریافتند که پس از آنژیوپلاستی، 21 مرد دچار حمله قلبی، سکته مغزی یا مسائل دیگر شدند در مقایسه با دیگر گروه تنها 6 مورد از آن ها که روی دوچرخه ثابت رفته بودند، مشکل پیدا کردند.

تنها به یاد داشته باشید که اگر در حال حاضر مبتلا به آنژین هستید، باید تنها تحت نظارت پزشک، یک برنامه ورزشی ایمن و مطمئن را شروع کنید.

2. در هفته چند بار یک تکه شکلات تلخ بخورید

باور کنید یا نه، نتایج چندین مطالعه حاکی از آن است که شکلات تلخ ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد. اثرات سودمند آن احتمالا به دلیل وجود مواد شیمیایی به نام فلاونوئید ها است که به منعطف ماندن عروق یاری می نمایند.

سایر ویژگی های این ماده دلچسب، کاهش احتمال ایجاد لخته در شریان ها و پیشگیری از افزایش کلسترول بد LDL، اکسیداسیون و به دنبال آن کاهش احتمال تشکیل پلاک است. علاوه بر این شکلات تلخ سرشار از منیزیم و فیبر است. اما مصرف شکلات شیری که سبب افزایش کلسترول و می گردد و افزایش قند را به همراه دارد، به هیچ وجه توصیه نمی گردد.

3. هر روز صبح یک عدد ب. کمپلکس مصرف کنید

هنگامی که پژوهشگران سوئیسی از بیش از 200 زن و مرد درخواست کردند که بعد از جراحی باز عروق قلبشان ترکیبی از سه ویتامین (فولیک اسید، ویتامین B 6 و ویتامین B 12) یا یک دارونما را مصرف نمایند، در نهایت دریافتند که سطوح هموسیستئین که یک ماده مرتبط با خطر ابتلا به بیماری قلب است، در افرادی که ویتامین های مذکور را مصرف کردند 40 درصد کاهش یافت.

علاوه بر این گروه مصرف نماینده ویتامین ها، رگ های خونی بازتری نسبت به آن دسته از افرادی که داروی قندی مصرف کرده بودند، داشتند.

4. صدای خود را در شب ضبط کنید

در این صورت صدای خروپف خود را شنیدید، به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است به آپنه در خواب مبتلا شده باشید. شرایطی که در آن نفس شما بار ها و بار ها در طول خواب متوقف می گردد. این مسئله می تواند منجر به فشار خون بالا و سایر مسائل سلامتی گردد و حتی خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

5. شب ها یک ساعت زودتر به رختخواب بروید

نتایج یک مطالعه در دانشگاه هاروارد در خصوص 70 هزار زن که کمتر از 7 ساعت خواب داشتند، نشان داد که خطر ابتلا به بیماری قلبی کمی بیشتر است. محققان بر این باورند که فقدان خواب سبب افزایش هورمون استرس، افزایش فشار خون و میزان قند خون می گردد.

با این وجود، زمان خواب خود را تا حداکثر تا نه ساعت کنترل کنید. همان مطالعه تعیین کرد که زنان با خواب 9 ساعت در روز یا بیشتر، کمی افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می بردند.

6. حداقل هفته ای یکبار ماهی بخورید

ماهی را کباب کنید، سس بزنید، در فر طبخ کنید یا تفت دهید، سپس آن را بخورید. یک مطالعه منتشر شده در مجله موسسه پزشکی آمریکا (American Medical Association) در آوریل 2002 نشان داد زنانی که حداقل یک بار در هفته ماهی می خورند، در مقایسه با افرادی که ماهی یکبار در ماه مصرف می کردند، یک سوم کمتر احتمال ابتلا به بیماری، حمله قلبی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی وجود داشت.

سایر تحقیقات نیز نشان دادند فواید فوق العاده مصرف ماهی برای مردان نیز مشابه است. یک تحقیق بزرگ دیگری نشان داد که مصرف ماهی به صورت منظم خطر فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش می دهد. ضربان قلب بی قاعده و سریع، از دلایل اصلی مرگ ناگهانی است.

7. حداقل چهار بار در هفته صبحانه غنی شده با غلات بخورید

اگر می خواهید از ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کنید، به فیبر های غذایی توجه بیشتری نشان دهید.

در یک تحقیق منتشر شده در مجله آمریکایی، نشان می داد دانشمندان دانشگاه هاروارد دریافته اند که کل زنانی که 23 گرم فیبر در روز مصرف می نمایند و اکثر آن را از غلات غنی شده دریافت کرده اند، نسبت به افرادی که در روز فقط 11 گرم فیبر مصرف می کردند، 23 درصد احتمال حمله قلبی کاهش پیدا کرده بود.

در مردان نیز رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند خطر حمله قلبی را تا 36 درصد کاهش دهد.

8. هر روز یک اُنس (8 گرم) پودر تخم کتان روی ماست خود بپاشید

به این ترتیب می توانید 2 گرم امگا 3 مورد احتیاج بدن خود را تامین کنید، اسید چربی سالمی که تحقیقات متعدد نشان داده است که به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و کاهش خطر مرگ ناگهانی ناشی از اختلال ریتم قلب یاری می نماید.

9. سالاد طعم دار شده با سس روغن کتان

7 گرم امگا 3 در چنین سالاد طعم دار شده ای وجود دارد که همانطور که در خصوص آن گفته ایم، بهترین روش برای ارتقا سلامت کلی بدن است.

10. روزانه حداقل دو فنجان چای بنوشید

مهم نیست چای سیاه یا سبز باشد. حداقل این که نتیجه تحقیقات نشان داده است که تنها 2/4 درصد از 5000 ساکنان سالم روتردام که دو یا چند فنجان چای در طی شش سال نوشیدند یک حمله قبلی را تجربه کردند، در مقایسه با آمار 4/1 درصدی حمله قلبی در افرادی که هرگز چای نمی نوشیدند. تحلیل عمده 17 تحقیق در خصوص مصرف چای تعیین کرد که سه فنجان در روز حمله قلبی را 11 درصد کاهش می دهد.

11. یک مقدار فندق به مرغ و سبزیجات سرخ شده اضافه کنید

فقط 1.5 اُنس (12 گرم) از این آجیل سالم در یک روز می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد. یکی از ایده های جالب در خصوص نحوه مصرف فندق این است که آن ها را خرد کرده و به عنوان رویه مرغ یا ماهی بهره ببرید، سپس در فر آن را بپزید.

12. در یک هفته 4 وعده لوبیا یا نخود را بهره ببرید

محققان در دانشگاه تولان دریافتند افرادی که این توصیه از این توصیه پیروی کردند خطر بیماری قلبی را 22 درصد در مقایسه با افرادی که کمتر حبوبات استفاده کردند، کاهش دادند.

13. روزانه یک عدد آسپرین بچه مصرف کنید

محققان دانشگاه کارولینای شمالی دریافتند که این قرص کوچک خطر حمله قلبی را نزدیک به یک سوم در افرادی که هرگز بیماری قلبی یا سکته را تجربه نکرده اند در معرض خطر ابتلا به این مشکل قرار دارند کاهش یافت. تنها با پزشک تان مشورت کنید که مصرف روزانه آن برای شما مسئله ای نداشته باشد.

14. روزانه 15 عدد گیلاس بخورید

مطالعات نشان می دهد آنتوسیانین ها (مواد شیمیایی گیاهان) که در رنگ قرمز گیلاس ها وجود دارد سبب کاهش اسید اوریک در خون می گردد، نشانگر حملات قلبی و سکته. گیلاس را خارج از فصل چگونه مصرف کنیم؟ سعی کنید از گیلاس های خشک شده روی سالاد خود بهره ببرید یا یک فنجان آب گیلاس را جایگزین آب پرتقال روزانه تان کنید.

15. روزانه یک فنجان لوبیا مصرف کنید

این کار را انجام دهید تا روزانه حداقل 300 میکرو گرم فولات مصرف کنید. پژوهش هایی از تولانِ نیو اورلئان نشان داد افرادی که یک فنجان فولات را استفاده می نمایند خطر سکته قلبی خود را نزدیک به 20 درصد و خطر بیماری های قلبی را تا بیش از 13 درصد در مقایسه با افرادی که کمتر از 136 میکروگرم در هر روز مصرف می کردند، کاهش دادند.

به استثنا لوبیا دیگر چه خوراکی باید مصرف کرد؟ پرتقال (55 میکروگرم)، اسفناج (58 میکروگرم در 1 پیمانه، اسفناج خام) کاهو رومی (62 میکروگرم در 1 پیمانه) یا گوجه ها (27 میکروگرم در 1 پیمانه).

16. روزانه یک عدد پرتقال بخورید

روزانه یک عدد پرتقال بخورید یا یک لیوان آب پرتقال بنوشید. همانطور که می دانید پرتقال ها منبع فوق العاده ای از ویتامین C هستند. مطالعات نشان می دهد که رژیم های غذایی که دارای مقادیر بالایی از این ویتامین هستند، محتمل است از خطر سکته قلبی بکاهد، به ویژه اگر سیگار می کشید. جایگزین های دیگر پرتقال: یک کاسه پُر توت فرنگی، یک وعده کلم بروکلی یا فلفل قرمز دلمه ای، همگی منابع عالی ویتامین C به شمار می روند.

17. جایگزین مناسبی برای نوشیدنی های گازدار پیدا کنید

دلیل این امر مربوط به التهاب است، که پاسخ بدن به آسیب دیدگی ها یا زخم است. التهاب مزمن، مرتبط با بیماری قلبی، به شدت تحت تاثیر آن چه مصرف می کنید، قرار گرفته است. به عنوان نمونه، محققان دانشگاه ایالتی نیویورک متوجه شده اند که نوشیدن آب شیرین شده با گلوکز سبب واکنش التهابی در دواطلبان می گردد، اما نوشیدن کالری مشابه به وسیله یک لیوان آب پرتقال موجب بروز چنین مسئله ای نمی گردد.

آنان ادعا می نمایند که اثرات ضد التهابی ویتامین C و فلاونوئید های متفاوت در آب پرتقال ممکن است از بدن محافظت کند. به جای نوشیدنی هایی که بیشتر مواد شیرین نماینده و طعم دهنده در آن ها استفاده شده اند، آب 100 درصد خالص و طبیعی را انتخاب کنید. مطالعات دیگر در رابطه با آب پرتقال نشان می دهد که می تواند سطح خون محافظت فولات را تقزیبا تا 45 درصد افزایش دهد و سطح هموسیستئین را تا 11 درصد کاهش دهد.

18. هر 2 ساعت یک لیوان (8 انسی) 30 میلی لیتری آب بنوشید

یک نکته حائز اهمیت در خصوص بیماری های قلبی می تواند در رابطه با هیدراته بودن بدن باشد. یک مطالعه در دانشگاه لوما لیندار در کالیفرنیا نشان داد، زنانی که بیش از 5 لیوان آب در روز می نوشند، به احتمال نصف آن دسته از افرادی که کمتر از دو لیوان آب می نوشیدند، دچار حمله قلبی شدند.

این به احتمال زیاد به این دلیل است که حفظ هیدراتاسیون خوب، جریان خون را به خوبی کنترل می نماید. کم آبی بدن می تواند جریان خون را کاهش دهد و خطر لخته شدن را افزایش دهد. آب به بهبود و بهتر کردن جریان خون یاری می نماید. نوشیدنی گازدار بی ارزش است.

19. در هفته دو بار غذای تان را با زردچوبه یا زنجبیل طبخ کنید

این مواد خواص ضد التهابی دارند و التهاب نقش اصلی در ارتباط با بیماری های قلبی بازی می نماید.

20. هر موقع احساس اضطرار کردید به دستشویی بروید

پژوهش ها در دانشگاه تایوان نشان داد که مثانه پر سبب می گردد تا ضربان قلب شما افزایش پیدا کند و فشار بیشتری بر روی عروق کرونر ایجاد گردد و موجب تحریک آن ها برای انقباض گردد که می تواند باعث حمله قلبی در افراد آسیب پذیر گردد.

21. رفتن به تعطیلات

پژوهشگران دانشگاه پیتسبرگ اطلاعات بیش از 12000 مرد میانسال را از مطالعه قلب فرامینگهام آنالیز کردند و در نهایت دریافتند افرادی که دائما به تعطیلات می روند، از خطر ابتلا به بیماری قلبی نزدیک به یک سوم می کاهند.

نه تلفن همراه، نه لپ تاپ و نه یک چمدان پر از کاغذ های اداری به شما یاری نمی نمایند تا از اثرات کاهش استرس در تعطیلات لذت ببرید، تعطیلاتی که به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

22. رانندگی با پنجره های بسته و کولر

این عمل از قرار دریافت در معرض هوای آلوده جلوگیری می نماید و تحقیقات هاروارد نشان داده است چیزی که تغییرات ضربان قلب یا توانایی پاسخگویی قلب شما به فعالیت ها و استرس های گوناگون است را کاهش می دهد. کاهش تغییرات ضربان قلب، HRV نیز نامیده می گردد که با مرگ و میر افزایش یافته در میان بازماندگان حمله قلبی و همچنین جمعیت کلی ارتباط تنگاتنگی دارد.

23. یک بسته قرص جوشان مولتی ویتامین

این قرص ها را به طور منظم در کنار صبحانه خود میل کنید. آنالیز ها بر روی شرکت نمایندگان یک پژوهش نشان می دهد، پس از شش ماه دریافت روزانه مولتی ویتامین، شرکت نمایندگان در این تحقیق به میزان زیادی سطوح کمتری از پروتئین مرتبط با التهاب نسبت به آن دسته از افرادی که این ویتامین را دریافت نمی کردند، داشتند.

24. توجه به اصول اولیه

در ایالات متحده، 50 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در بزرگسالان 45 تا 79 ساله مربوط به عواملی نظیر استعمال دخانیات، دیابت، فشار خون بالا یا سطح کلسترول بالا می باشد. سیگار کشیدن و فشار خون بالا می توانند ارتباط نزدیکی با افزایش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی داشته باشند.

25. همراه با ورزش روزانه یک مکمل مصرف کنید

اطمینان حاصل کنید که این مکمل حاوی آمینو اسید ال-آرژینین و ویتامین های C؛ و E. آنتی اکسیدان است. مطالعه ای که در مجلات آموزشگاه ملی علوم منتشر شده است حاکی از آن است در حالی که ورزش متوسط به تنهایی به کاهش آرترواسکلروز و یا سخت شدن سرخرگ ها یاری می نماید، اضافه کردن آرژینین و ویتامین ها به ترکیب سبب افزایش این اثرات بطور قابل توجهی می گردد.

همزمانی ورزش و مکمل های دارویی یک اثر سینرژیک را در افزایش فراوری اکسید نیتریک ایفا می نماید که از قلب در برابر انواع مسائل مراقبت می نماید.

26. مسائل مربوط به بیدار شدن از خواب

اگر احساس کردید صبح ها به سختی از خواب بیدار می شوید یا علاقه خود را به فعالیت های طبیعی از دست داده اید یا فقط احساس اندوه و تاسف دارید، به پزشک خود مراجعه کنید. شما ممکن است افسرده شده باشید و افسردگی بدون درمان به طرز قابل توجهی خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد.

منبع: برترین ها
انتشار: 8 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 46

به "چند راه ساده، اما موثر برای کاهش خطر حمله قلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند راه ساده، اما موثر برای کاهش خطر حمله قلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید