افسردگی ریشه ژنتیکی دارد
به گزارش مجله یگانه، برا اساس نتایجی که اخیرا در نشریه Nature منتشر شده است، محققان توانسته اند برای اولین بار در تاریخ، ژن هایی پیدا نمایند که باعث ایچاد افسردگی شدید در انسان ها می شوند.

با اینکه آزمایش هایی که محققان برای پیدا کردن این ژن ها انجام داده اند، روی زن های چینی بوده است و می تواند نژادهای دیگر را شامل نشود، اما نتایج به دست آمده می تواند راه نوی برای محققان باز کند؛ راهی که می تواند آن ها را در پیدا کردن ریشه های زیستی افسردگی و پیدا کردن داروهای آن ها یاری کند.
کنث کندلر (Kenneth Kendler)، روان پزشک و متخصص ژنتیک دانشگاه ویرجینیا، درباره آزمایش هایی که انجام داده اند می گوید: تحقیقاتی را آغاز نموده ایم که می تواند ما را در پیدا کردن دلایل زیستی افسردگی یاری کند، که در نتیجه می تواند به ما در پیدا کردن راه های درمانی که تا به امروز غیرممکن بوده اند یاری کند.
افسردگی حاد یکی از شایع ترین بیماری های جهان است. تنها در سال 2012، بیش از 7 درصد جمعیت امریکا (حدود 16 میلیون نفر)، با این بیماری دست و پنجه نرم نموده بودند. با تمام این اوصاف، دانشمندان در پیدا کردن ریشه های ژنتیکی این بیماری ناتوان بوده اند.
آزمایشی که در ابتدا محققان انجام داده اند روی بیش از 5 هزار زن چینی بوده است که از بیماری افسردگی شدید رنج می برده اند. آن ها توانستند دو نوع ژن را (که هر دو در کرومزوم 10 جای گرفته اند) به افسردگی ربط دهند. سپس آزمایشات شان را روی عده دیگری از زن ها انجام دادند، و چنین پدیده ای را دوباره مشاهده کردند.
پیدا کردن این ژن ها علت بر تاثیر بزرگ شان روی افسردگی نیست. محققین معتقدند که آن ها می توانند یک درصد عامل وجود افسردگی در افراد باشند. با این حال، نتایجی که در پس این آزمایش ها به دست آمده است ارزش بالایی دارند و می توانند پایه ای برای اکتشافات نو شوند.
در حال حاضر، داروهای ضد افسردگی که امروزه تجویز می شوند، بر اساس فرضیه های زیستی هستند که بیش از 50 سال پیش ارایه شده اند.
منبع: The Verge
منبع: دیجیکالا مگ