خاطرات رزمندگان ارتش هنوز برای اهالی قلم و هنر بکر است
به گزارش مجله یگانه، سرهنگ محسن صادق نیا، مدیر حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران به خبرنگاران، درباره کاستی هایی که تا به امروز در پرداختن به شهیدان ارتش جمهوری اسلام ایران وجود دارد، گفت: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال های دفاع مقدس بیش از 46 هزار شهید، بیش از 190 هزار جانباز و بیش از 24 هزار آزاده تقدیم این آب و خاک کرده است. همچنین بیش از دو میلیون و 600 هزار رزمنده در قالب تیپ ها لشکر ها و ... در جنگ شرکت کرده اند. با این حال متاسفانه سهم پرداختن به این شهدا و ایثارگران در آثار مکتوب و سینمایی چشمگیر نیست.
جوان ترین سرهنگ ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این که چرایی این امر نیازمند آسیب شناسی و تحقیقات کارشناسی است، افزود: یکی از دلایلی که سبب شده است سازمان های فرهنگی و تبلیغی متولی در سراسر کشور کمتر به این موضوع ورود کنند، اهتمام ارتش به اصول و مبانی حفظت اطلاعات در سال های دفاع مقدس است. این کار سبب می شد که امکان کمتری برای ثبت وقایع از طریق عکس و فیلم وجود داشته باشد که البته این امر، به پیروز های بزرگی برای کشور انجامید؛ به طوری که هنوز شیرینی آن در کام مردم حس می شود.
مدیر انتشارات سوره سبز یادآور شد: اما ثبت رشادت های نیروی زمینی ارتش در حافظه تاریخی مردم و استمرار آن در سال های آینده نیازمند توجه به ثبت و ضبط خاطرات فرماندهان، جانبازان، ایثارگران و خانواده معظم شهدای ارتش است. باید در قالب داستان، فیلم، مستند و سایر ابزار هنری به نقش و جایگاه ارتش جهوری اسلامی ایران در حفظ کیان این مرز و بوم در سال های دفاع مقدس و حتی پس از آن پرداخته شود.
نویسنده آثار داستانی درباره شهیدان ارتش با تاکید بر لزوم ارتقای عملکرد سازمان ها و دستگاه های فرهنگی و تبلیغی کشور که اعتباراتی مشخص دارند، به تاسیس پایگاه اطلاع رسانی شهدای ارتش اشاره کرد و گفت: این پایگاه بر اساس ظرفیت های ارتش جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است و به معرفی شهیدان ارتش به صورت روزانه و در قالب زندگینامه، وصیت نامه و عکس می پردازد. همچنین طی سال های اخیر اقدامات موثری در زمینه انتشار کتاب و نشریات، سرگذشت نامه، چاپ و تکثیر وصایای شهدا و ثبت و ضبط خاطرات شفاهی فرماندهان ارتش و پیشکسوتان رزمندگان دفاع مقدس اجرا شده است.
سرهنگ صادق نیا یادآور شد: با وجود تلاش های اجرا شده، هنوز می توان گفت که خاطرات شهدای گرانقدر ارتش، خانواده معظم شهدای ارتش و رزمندگان، آزادگان، جانبازان و ایثارگران ارتش، بسیار دست نخورده است و بستر بسیار بکری برای فیلم نامه نویسان، نمایش نامه نویسان، داستان نویسان و سایر اهالی قلم و هنر محسوب می شود.
وی ادامه داد: تلاش داریم با بهره گیری از توان هنر، قلم، ادبیات، سرود، ساخت فیلم، انیمیشن، داستان کودک و بهره گیری از قدرت نفوذ داستان در ذهن عموم افراد، با معرفی شهدای مردم برای مردم و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت جهاد و شهادت گام های خوبی برداریم. من به عنوان مدیر حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران از تمامی اهالی قلم و هنر دعوت می کنم برای پرداختن به این موضوعات و بیان حقایق، وقایع و معارف دفاع مقدس و انعکاس آن در قالب داستان فیلم و ورود کنند. ما می کوشیم با امکاناتی که در اختیار داریم، ارتباط موثری میان اهالی قلم و هنر با خانواده ایثارگران نیروی زمینی ارتش شکل دهیم.
به گفته جوان ترین سرهنگ ارتش، هرچند نیروی زمینی ارتش می کوشد با برپایی یادواره ها، برگزاری همایش ها یاد شهیدان ارتش را گرامی دارد؛ اما از آن جا که تولیداتی چون فیلم نامه، نمایش نامه، ساخت فیلم مستند و انتشار آثار مستند نقش مهمی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس دارد، حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران طرح های ویژه ای در این زمینه دارد و تا پایان سال جاری شاهد آثار خوبی در این زمینه ها خواهیم بود.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران