روش پخت 6 نوع آش آلو

به گزارش مجله یگانه، طرز تهیه 6 نوع آش آلوی خوشمزه، نکات طلایی مهم برای پخت آش آلو، آش آلو یکی از آش های خوشمزه است که طرز تهیه راحتی دارد و می توان آن را برای شب های سرد زمستان آماده و سرو کرد.

روش پخت 6 نوع آش آلو

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری مجله یگانه، آش آلو ، یکی از آش های خوشمزه است که طرز تهیه راحتی دارد و می توان آن را برای شب های سرد زمستان آماده و سرو کرد. طبع آلو سرد بوده و بنابراین آش آلو گزینه مناسبی برای افراد گرم مزاج محسوب می گردد .

آلو برای درمان کم خونی ، ضعف و خستگی نیز به کار می رود. آلو ملین است و برای درمان یبوست نیز به کار می رود .

آش آلو با گوشت

مواد لازم (4 نفر)

  • گوشت چرخ نموده گوساله یا گوسفند: 250 گرم
  • آلوی بدون هسته: 300 گرم
  • سبزی های معطر: 500 گرم
  • برنج: 100 گرم
  • پیاز عظیم: 4 عدد
  • روغن، نمک و فلفل: به اندازه دلخواه

نحوه تهیه: آلو را شسته و به مدت 2 ساعت در آب گرم قرار دهید. دو عدد از پیازها را ریز خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. دو عدد پیاز دیگر را رنده نموده و آبش را بگیرید و با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید.

گوشت را به اندازه گلوله های 2 سانتی متری در بیاورید و داخل پیاز تفت دهید تا کمی سرخ گردد.

یک لیتر آب را داخل قابلمه ریخته و بگذارید به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و گلوله های گوشت را داخل آن بریزید.

بیشتر بدانید: نحوه پخت آش جوی خوشمزه

برنج را با آب گرم بشویید و سبزی ها را خرد نموده و به همراه نمک، فلفل، برنج و آلوی خیس داده شده به همراه آبش ، به قابلمه آش اضافه کنید و مخلوط کنید.

بعد از نیم ساعت پخت مواد، آش را از روی حرارت بردارید.

طرز پخت آش آلو و عدس

مواد لازم

  • عدس: دو پیمانه
  • آلو سیاه: 5عدد
  • برنج: نصف پیمانه
  • لپه: یک پیمانه
  • گوشت چرخ نموده: 150 گرم
  • سبزی آش: 300 گرم
  • پیاز خلالی سرخ شده: 1عدد
  • سیب زمینی نگینی خرد شده: 1 عدد
  • هویج نگینی شده: 1عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل و آب: به میزان لازم
  • روغن: سه قاشق غذاخوری

دستور تهیه: یک عدد پیاز را رنده نموده و آبش را بگیرد و با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید و به اندازه گلوله های 2 سانتی متری دربیاورید.

در قابلمه ای مناسب آب ریخته سپس پیاز، سبزی، هویج، عدس، لپه و برنج را اضافه کنید و زردچوبه نمک و فلفل بزنید و وقتی به جوش آمد کوفته ریزه ها، سیب زمینی و آلوها را اضافه نمایید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد. نوش جان

آش آلو با رشته

مواد لازم

  • آلو: 300 گرم
  • رشته آش: 200 گرم
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
  • نخود: 100 گرم
  • لوبیا چیتی: 100 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

دستور تهیه: از روز قبل نخود و لوبیا چیتی را خیس کنید و برای اینکه نفخ آن برود، چندین بار آب آن را عوض کنید.

یک عدد پیاز را نگینی خرد شده را در مقدار کمی روغن تفت دهید تا سرخ گردد. سپس فلفل، زردچوبه و پوره گوجه فرنگی را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا گوجه فرنگی کمی پخته شده و به روغن بیافتد و بعد از آن رب گوجه فرنگی را اضافه و تفت دهید تا بوی خامی آن برود.

بیشتر بدانید: اشتاباهات رایج آشپزی

نخود و لوبیای خیس شده را آبکش نموده و به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید.

حالا به مواد آب اضافه نموده آب را اضافه نموده و حرارت را کم کنید و اجازه دهید که حبوبات به مدت 2 تا 3 ساعت بپزند و نرم شوند. بعد از پخت حبوبات، آلو را که از 20 دقیقه قبل خیس نموده ایدبه آش آلو اضافه کنید.

رشته آش را به مواد اضافه کنید و بگذارید نرم و لعاب دار شوند. بعد از جا افتادن مواد، آش را سرو کنید.

آش آلو تبریز

مواد لازم (4 نفر)

  • لوبیا چیتی: ¼ پیمانه
  • آب گوشت: 2 پیمانه
  • لپه: ½ پیمانه
  • برنج: ½ پیمانه
  • تره و جعفری و گشنیز: 1 کیلو
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
  • نعنای خشک: 1 قاشق سوپ خوری
  • نمک: به میزان لازم
  • آلو: 250 گرم
  • پیاز سرخ نموده: به میزان لازم

طرز تهیه آلو تبریز: در قابلمه ای مناسب لوبیا، آب و آب گوشت را بگذارید نیم پز شوند سپس لپه و برنج را اضافه کنید.

تره، جعفری و گشنیز را پاک نموده و خرد کنید و به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا یک ساعت و نیم بگذارید.

آلو را با آب پخته و از صافی رد کنید و به آش اضافه کنید و پس از نیم ساعت رب گوجه فرنگی، نمک و نعنا را اضافه کنید. پس از یک ربع آش آماده سرو است و می توانید روی آن را با پیاز سرخ نموده و لوبیای پخته تزیین کنید.

آش آلوی یزدی

مواد مورد احتیاج(3 نفر)

  • سبزی آش: نیم کیلو
  • آلو (تازه): یک کیلو
  • لپه: 100 گرم
  • برنج: 200 گرم
  • نعناع (خشک): 1 قاشق سوپخوری
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم

نحوه تهیه: 6 پیمانه آب را در قابلمه ای ریخته و بگذارید روی شعله به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب، حرارت شعله روکم کنید وبرنج ولپه را داخل ظرف بریزید. سبزی ها راخرد کنید وبه مواد اضافه کنید.

پیازهای خردشده را در روغن تفت دهید وآلوها را به آن اضافه کنید و تفت دهید و به مواد قبلی اضافه کنید.

در یک ظرف جداگانه، زردچوبه وفلفل را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته گردد سپس به آش اضافه کنید. آش آماده سرو شدن است می توانید با نعنای داغ آن را تزیین کنید.

نکات مربوط به تهیه آش آلو

برای درست کردن آش آلو با رشته می توانید را رشته را در 10 دقیقه آخر پخت، اضافه کنید. سبزی این آش شامل جعفرى ، گشنیز، اسفناج، شوید، ریحان، تره به نسبت های مساوی است.

آش آلو زنجان

مواد لازم (5 نفر)

  • نخود پخته شده: 100 گرم
  • لوبیا پخته شده: 100 گرم
  • عدس پخته شده: 50 گرم
  • سبزی خرد شده: 500 گرم
  • رشته: به میزان دلخواه
  • آلو سیاه خشک شده: 10 عدد
  • زردالو خشک شده یا برگه زردالو: 50 گرم
  • هویج خرد شده: 1 عدد متوسط
  • سیب زمینی خرد شده: 1 عدد متوسط
  • لبو پخته شده خرد شده: 1 عدد متوسط
  • آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه: به میزان دلخواه
  • نعناع سرخ شده: جهت تزئین
  • سیر سرخ شده: 5 حبه
  • نمک، ادویه، زردچوبه: به میزان دلخواه

مراحل تهیه: نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیسانده و چندین بار آب آن را عوض کنید تا آب آن عوض گردد. بعد از پخته شدن حبوبات، هویج و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید که نرم شوند، سپس آلو، برگه زردآلو و لبو را به مواد اضافه کنید.

بعد از اینکه مواد کاملا پخته شدند، سبزی آشی را اضافه کنید.

برای اینکه آش به غلظت مطلوبی برسد می توانید آرد را در کمی آب جوش مخلوط نموده تا یکنواخت گردد سپس به آش اضافه کنید.

متناسب با ذائقه خود سرکه، نمک، ادویه را به مواد اضافه کنید و رشته را نیز اضافه کنید.

کمی از پیاز و سیر سرخ شده را داخل آش بریزید و مابقی را جهت تزئین آش بهره ببرید.

بعد از آماده شدن آش، آن را در ظرف مناسبی ریخته و با نعناع، سیر و پیاز سرخ شده تزئین کنید.

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 9 آبان 1399 بروزرسانی: 9 آبان 1399 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 731

به "روش پخت 6 نوع آش آلو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش پخت 6 نوع آش آلو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید