طرز تهیه دسر موز و شکلات با روشی ساده برای مهمانی
به گزارش مجله یگانه، میدونید که دسرها چقدر محبوب و دوست داشتنی اند مخصوصا دسرهای لیوانی که این روزها خیلی محبوب و مورد توجه قرار گرفتند. حالا اون دسر اگر یه دسر چندلایه خیلی مجذوب کننده و زیبا باشه دیگه نمیشه ازش گذشت! این دسرها برای مهمانی ها و مراسم بسیار مناسبند و علاوه بر طعم خوبشان بسیار هم زیبا هستند و چون تک نفره سرو میشوند، باعث میشه برای پذیرایی و مهمانی ها مورد استقبال بیشتری قرار بگیرند. امروز هم در خبرنگاران بلاگ آموزش یک دسر خیلی خوشمزه و مقوی رو تدارک دیدیم که از خوردنش مطمئنا لذت می برید. یه بمب انرژی برای روزهای پرکار و مخصوصا ایام رمضان که بدن قند و انرژی بیشتری از دست میده و به انرژی بیشتری احتیاج داره.
با ما همراه باشید با طرز تهیه این دسر مجذوب کننده و مقوی!
شیر | 3 پیمانه |
شکر | نصف پیمانه یا 3/4 پیمانه |
آرد سفید | یک قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
خامه صبحانه | 100 میلی گرم |
کره | 50 گرم |
پودر گردو | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
موز | دو عدد |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
شکلات شیری یا تلخ | 1/3پیمانه |
پودر بیسکوییت یا کیک | به میزان لازم |
1- برای شروع کار ابتدا شکر را داخل تابه یا قابلمه مناسب و مقاوم به حرارت بریزید. سپس نشاسته ذرت رو به شکر اضافه کنید.
2- و همچنین آرد سفید رو نیز به شکر و نشاسته بیفزایید. مواد رو با همزن دستی با هم مخلوط کنید.
3- بعد کمی از شیر رو به مخلوط شکر و نشاسته و آرد اضافه کنید و مجددا با همزن دستی یا قاشق مواد رو با شیر مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
4- وقتی شیر رو درابتدا به میزان کم به آرد و نشاسته اضافه کنید باعث میشه که آرد و نشاسته داخل شیر گلوله نشوند. بعد مابقی شیر رو اضافه کنید و هم بزنید و قابلمه را روی حرارت کم قراردهید. از این لحظه به بعد باید مرتب مواد رو هم بزنید تا ته نگیرد و به درستی آماده شود.
در همین حین که مواد رو هم می زنید یک عدد زرده تخم مرغ رو داخل کاسه ای مناسب بریزید.
5- و هم بزنید تا ازلختگی در بیاد. حالا یک ملاقه یا نصف پیمانه از مخلوط شیر و شکر و نشاسته را که کاملا داغ شده ولی هنوز نسبتا رقیق است، را به زرده تخم مرغ اضافه کنیدو به سرعت این مخلوط را کاملا هم بزنید تا زرده با سایر مواد یکدست شود.
6- سپس این مخلوط را به قابلمه محتوی شیر و شکر و نشاسته اضافه کنید و هم بزنید تا تمام مواد یکدست شوند. به همزدن مداوم ادامه دهید.
حدودا پانزده تا بیست دقیقه اینکار ممکن است طول بکشد. تا زمانی که مواد غلظت پیداکند. در این مرحله صد گرم خامه صبحانه که هم دمای محیط شده را اضافه کنید.
7- و همچنین وانیل را بیفزایید. کاملا هم بزنیدتا خامه مخلوط شود.
بعد از اینکه مواد به غلظت مطلوب رسید از روی حرارت بردارید. موز را در ظرفی به وسیله چنگال پوره کنید.
8- بعد از آنکه موز پوره شد به مواد پودینگ اضافه کنید. پودر گردو رو نیز دراین مرحله به مواد اضافه کنید. کاملا با همزن دستی هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند.
9- بعد از آماده شدن مواد دسر، آن را دوقسمت کنید. چون میخواهیم نیمی از دسر شکلاتی باشد! پس مواد را نصف کنید و نصف آن را به ظرف دیگری منتقل کنید. شکلات خردشده شیری یا تلخ را بسته به ذائقه تان به یکی از ظروف که مواد کرم یا پودینگ در آن است اضافه کنید.
10- این کار را زمانی که هنوز کرم داغ است انجام دهید تا شکلات به خوبی و کامل در آن حل شود. در مرحله پایانی کره را برش های کوچک دهید و به هر ظرف محتوی کرم یا پودینگ اضافه کنید.
با همزن دستی یا دراین مرحله با همزن برقی میتونید کره را با سایر مواد مخلوط کنید. بعد ازاین مرحله بهتراست کرم را برای حداقل یک ساعت در یخچال قرار بدید تا کمی سرد بشه.
11- در مرحله بعد باید مواد رو به ظروف سرو منتقل کنید. یک یا دو عدد موز رو برش بدید برای دیواره ظروف. بیسکوییت رو پودر کنید یا میتونید از کیک استفاده کنید و کیک رو پودر کنید یا کیک آماده و بازاری تهیه کنید و آن رو پودر کنید و استفاده کنید
ظروف سرو رو آماده کنید. دو تا سه قاشق غذاخوری پودر بیسکوئیت یا کیک برای لایه اول دسر داخل ظرف سرو بریزید.
12- روی بیسکوئیت یا کیک یک لایه کرم سفید بریزید و روی کرم یا پودینگ سفید، یک لایه کرم شکلاتی بریزید. برای لایه وسط حلقه ها یا اسلایس های موز را به دیواره ظرف بچسبانید و و مابین آن هم میتوانید کمی موز بریزید.
بعد پودر بیسکوئیت بریزید و مجدداً لایه ها رو تکرار کنید.
در پایان با موز، شکلات، گردو و بیسکوئیت دسر را تزیین کنید. دسر زیبا و خوشمزه تون آماده ست!
دیگه وقتشه بدون معطلی این دسر خوشمزه رو نوش جان کنید. البته اگر برای افطار آماده میکنید بهتره صبر کنید!
نکات تهیه دسر موز و شکلات:
- این دسر رو میتویند یک رنگ و ساده تهیه کنید.
- لایه بندی دسر سلیقه ای ست.
- از مغزیجاتی مثل پسته یا بادام به جای گردو میتوانید استفاده کنید.
- بین لایه های دسر هم زمانی که در ظرف سرو منتقل می کنید میتوان از گردو و سایر مغزیجات استفاده کرد.
- اگر میخواهید دسر رو برای ایام مبارک ماه رمضان سالم تر یا بدون شکر تهیه کنید تا مقوی تر هم باشه میتونید خرما رو جایگزین شکر کنید. حدود ده تا پانزده عدد خرما رو پوست بکنید و به جای شکر استفاده کنید. البته شیرینی دسر رو میتونید خودتون کم یا زیاد کنید با توجه به ذائقه تون!
- اگر میخواهید برش های موز بعد از استفاده سیاه نشوند بهتر است بعد ازاینکه موز را برش زدید کمی آبلیمو روی آنها بریزید تا از سیاه شدن موز جلوگیری شود.
- این میزان مواد با توجه به سایز ظرف انتخابی برای سرو بین حدود چهار تا شش نفر مناسب است.
امیدواریم این دسر که از انواع دسرهای خوشمزه و مقوی است رو تهیه کنید و ازخوردنش لذت ببرید. تندرست و شاد باشید.
منبع: اُکالا