طرز تهیه روورکرده گناباد؛ شیرینی خوش عطر خراسانی جزئیات شیرینی روورکرده
به گزارش مجله یگانه، شیرینی روورکرده بیشتر در گناباد، بیرجند و طبس تهیه می گردد.

امروز قصد داریم با طرز تهیه روورنموده گناباد؛ شیرینی خراسانی سری به این خطه بزنیم. شاید در ابتدا خواندن نام این شیرینی برای شما هم سخت باشد اما تهیه روورنموده به سختی تلفظ آن نیست. خراسان یکی از استان های پهناور ایران است که به خاطر اقلیم های متفاوتش فرهنگ متفاوتی از بالا تا پایین آن مشاهده می شود. غذاها و شیرینی های هر منطقه هم مستقیما از اقلیم آن تاثیر می گیرد.
روورنموده یک نوع شیرینی است که از دو لایه نان تهیه می شود و در میان آن از حلوایی مخصوص گناباد پر می شود. اصالت این شیرینی بیشتر به شهرهای گناباد، بیرجند و طبس برمی شود. طرز تهیه روورنموده برای شما هم جالب شد؟
جزئیات شیرینی روورنموده
شیرینی روورنموده یکی از سوغاتی های معروف گناباد است که حلوای میانی آن از شیره انگور تهیه می شود به همین علت بسیار مقوی و خوشمزه است. همانطور که می دانید شیره انگور سرشار از آنتی اکسیدان است. شیره انگور در پیشگیری از سرطان و لکه های پوستی بسیار تاثیرگذار است. کالری روورنموده بسیار سالم است و می توانید برای میان وعده های خود از آن بهره ببرید. طرز تهیه روورنموده به شیوه سنتی بسیار آسان است و زمان زیادی از شما نمی گیرد.
کالری در هر 100 گرم روورنموده | 400 کیلوکالری |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت | 10 دقیقه |
تعداد نفرات | 6 نفر |
مواد اولیه روور نموده شیرینی گناباد
حلوای میانی شیرینی روورنموده از شیره انگور تهیه می شود.همانطور که پیش تر گفتیم روورنموده از دو بخش نان و بخش میانی تهیه می شود. در این دستور تهیه مواد اولیه و طرز تهیه هر بخش را به طور جداگانه شرح خواهیم داد. طرز تهیه شیرینی خانگی ساده به چند عامل بستگی دارد تا نتیجه خوبی بگیرید. سعی کنید مواد اولیه را با دقت و به مقدار تهیه کنید و همینطور مرحله به مرحله پیش بروید.
مواد اولیه | اندازه لازم |
آرد سفید قنادی | 100 گرم |
آرد گندم معمولی | 100 گرم |
روغن | 50 گرم |
پودر قند | 1 قاشق غذاخوری |
مایه خمیر | 2/1 قاشق غذاخوری |
آب ولرم | به اندازه لازم |
برای تهیه شیرینی روورنموده گناباد در ابتدا باید خمیر آن را تهیه کنید، این خمیر احتیاج به استراحت دارد و در این زمان می توانید مواد میانی آن را تهیه کنید.
- ظرف مناسبی انتخاب کنید آرد سفید، آرد گندم و پودر قند را در آن الک کنید. علت استفاده از دو نوع آرد سبک تر شدن خمیر شیرینی است.
- خمیر مایه را می توانید به صورت خشک به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید که خمیر مایه از نوع دانه ریز و تازه آن باشد.
- سپس آب را کم کم به ظرف آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یکدست آماده شود. اضافه کردن آب وقتی به صورت تدریجی باشد به صورت چشمی متوجه می شوید که چقدر دیگر باید اضافه شود.
- روی سطح کارتان را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت ده دقیقه ورز دهید. برای ورز دادن از گوشه های خارجی خمیر جمع کنید و به سمت داخل ببرید.
- خمیر را به شکل یک چانه بزرگ درآورید و داخل ظرف برگردانید. روی آن را با یک حوله تمیز بپوشانید و 30 دقیقه اجازه دهید تا استراحت کند و به اصطلاح ور آید.
- خمیر که ور آمد، فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- بعد از سی دقیقه با استفاده از وردنه خمیر را پهن می کنیم، ضخامت آن باید نازک باشد. چیزی در حدود 2 تا 3 میلیمتر باشد.
- با استفاده از یک قالب خمیر را قالب بزنید. شکل سنتی شیرینی روورنموده گناباد گرد است اما شما می توانید خلاقیت به خرج دهید. سطح خمیرهای قالب زده را با یک خلال دندان سوراخ های ریز بزنید.
- کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیرها را آن بچینید. خمیر شیرینی روورنموده بسیار نازک است و 10 دقیقه احتیاج به پخت دارد.
مواد اولیه حلوای میانی شیرینی روورنموده گناباد به ترتیب مراحل آماده سازی
خمیر روورنموده را با وردنه به ضخامت دو الی سه میلیمتر پهن کنید.برای تهیه مواد میانی شیرینی روورنموده می توانید از شیره خرما هم بهره ببرید. همین طور ترکیب شیره خرما و شیره انگور هم طعم خوبی دارد همه چیز به ذائقه شما بستگی دارد.
مواد اولیه | اندازه لازم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
پودر گردو | 100 گرم |
شیره انگور | به اندازه لازم |
پودر زنجبیل | 2/1 قاشق چای خوری |
پودر جوز هندی | 4/1 قاشق چای خوری |
پودر میخک | 4/1 قاشق چای خوری |
پودر دارچین | 4/1 قاشق چای خوری |
گلاب | 1 قاشق غذا خوری |
طرز تهیه مواد میانی شیرینی روورنموده گنابادی
روورنموده گناباد در دسته شیرینی های خشک قرار می گیرد و به همین دلیل مدت زمان نگهداری آن به نسبت بالا است. البته به شرطی که آن را در ظرفی در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. حلوای میانی که برای شیرینی روورنموده تهیه می کنید سرشار از طعم های ادویه های گرمسیری است.
- در ابتدا باید آرد را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. برای این کار یک تابه را روی شعله قرار دهید و دو قاشق آرد را با شعله ملایم تفت دهید. تا رنگ آرد تغییر می نماید از هم زدن آن غافل نشوید.
- خامی آرد که گرفته شد پودر زنجبیل، پودر جوز هندی، پودر میخک و پودر دارچین را اضافه کنید و هم بزنید که همه مواد مخلوط شوند. در این حین باید زیر ماهیتابه با شعله کم روشن باشد.
- بعد از دو دقیقه پودر گردو را به ظرف حلوای روی گاز اضافه کنید.
- در مرحله آخر شیره انگور را کم کم به مواد اضافه می کنیم و با یک کفگیر چوبی هم می زنیم تا خمیری رقیق شکل بگیرد. کمی که روی حرارت ماند شکل حلوا باید چسبناک شود و آرد به خورد شیره برود.
- حالا از حلوای آماده شده روی یکی از نان هایی که سرد شده قرار دهید و یک تکه دیگر روی آن قرار دهید. این کار را برای همه شیرینی هایی که آماده نموده اید انجام دهید.
امیدواریم از طرز تهیه شیرینی خانگی ساده لذت برده باشید. همین طور که مطالعه کردید شیرینی روور نموده از چند مواد اولیه ساده که در دسترس است تهیه می شود.
نکته: برای تزئین روورنموده گناباد می توانید خمیر آن را با استفاده از وردنه های طرح دار پهن کنید. این کار باعث زیبایی سطح شیرینی می شود و برای بچه ها جذابیت بیشتری دارد.
همینطور نان شیرینی را می توانی با استفاده از رنگ های خوراکی با رنگ های مختلف تهیه کنید. این مدل رنگارنگ را می توان برای مهمانی تولد استفاده کرد.
نکته: هنگام پر کردن مواد میانی شیرینی روورنموده مراقب باشید فشار زیاد باعث خرد شدن نان نشود. به علت نازک بودن لایه های شیرینی با احتیاط حلوا را با پشت یک قاشق روی نان پهن کنید و سپس لایه دیگر را روی آن فشار دهید.
شیرینی روور نموده؛ انتخابی مناسب برای یک عصرانه خوشمزهنکته: اگر از عطر و طعم زعفران لذت می برید در دستور تهیه روونموده حتما کمی پودر زعفران قطعا مزه جالبی به آن خواهد داد.
نکته: نگهداری شیرینی روورنموده بسیار راحت است کافی است در یک ظرف که هوا وارد آن نمی شود در یک محیط خنک نگهداری کنید. به طور معمول شیرینی های خشک مدت نگهداری بالایی دارند.
نکته: اگر شما هم عاشق طعم کره ای شیرینی ها هستید پیشنهاد می کنیم که به جای روغن از کره ذوب شده در دستور تهیه خمیر روورنموده بهره ببرید.
شیرینی روورنموده شیرینی خانگی ساده
در این مقاله مرحله به مرحله با طرز تهیه روورنموده آشنا شدید. شیرینی های سنتی از سالم ترین انواع شیرینی ها است که با تهیه آن در خانه با فرهنگ دیگر شهرهای ایران زیبا آشنا می شوید. یکی دیگر از راه های چشیدن طعم انواع شیرینی خانگی و سنتی قنادی آنلاین است که پیشنهاد می کنیم این راه را هم امتحان کنید.
منبع: اسنپ فود