طرز تهیه چلو گوشت لای برنج با رازهای خوشمزه شدن
به گزارش مجله یگانه، دلتان برای یک غذای اصیل ایرانی با عطر و طعمی بی نظیر تنگ شده است؟ چلو گوشت لای برنج، با ظاهری وسوسه انگیز و طعمی فوق العاده می تواند تجربه متفاوتی از غذای اصیل ایرانی را برایتان به ارمغان آورد. پس دست به کار شوید و این بار به جای تهیه چلو گوشت ساده، طرز تهیه چلو گوشت لای برنج یا لای پلوی قشقایی را امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت لای برنج
- برنج 1 کیلو
- گوشت 500 گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 2 حبه
- کشمش 1-2 پیمانه
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- برگ بو 2 عدد
طرز تهیه چلو گوشت لای برنج
1. پخت گوشت
در اولین مرحله از طرز تهیه چلو گوشت لای برنج درست مثل طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی یا همان لای پلو قشقایی ابتدا گوشت خورشتی را با پیاز و آب به مدت یک ساعت خوب بپزید تا گوشت کاملا بپزد.
2. تهیه مخلوط گوشت
اکنون در این مرحله برای آماده کردن لایه میانی برنج ابتدا پیاز را خرد کنید و در روغن سرخ کنید بعد آن را از ماهیتابه خارج کنید و گوشت را بریزید و بگذارید قشنگ سرخ گردد وقتی خوب رنگش عوض شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و پیاز سرخ شده را به همراه کشمش اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کشمش نرم شده کمی پف کند در نهایت گوشت را به این مخلوط اضافه کنید و مخلوط کنید.
3. آبکش کردن برنج و ریختن مخلوط گوشت لای آن
در آخرین مرحله از تهیه لای پلو نوبت آن است که برنج را که از قبل خیس نموده بودید آبکش کنید و بعد در یک قابلمه مناسب ابتدا یک لایه نان یا سیب زمینی برای ته دیگ بگذارید و بعد یک لایه برنج آبکش و رویش یک لایه از مخلوط گوشت بریزید و این کار را تا اتمام برنج و مخلوط گوشت ادامه دهید. می توانید کمی زعفران دم نموده هم روی برنج بریزید و بگذارید چلو گوشت لای برنج شما دم بکشد.
نکات تکمیلی برای تهیه چلو گوشت
چلو گوشت لای برنج را می توانید خیلی ساده و فقط با ترکیب گوشتی که به شکل چلو گوشت پخته اید و ترکیبش با برنج، تهیه کنید. اما می توانید آن را متنوع تر کنید. البته نکته جالب این است که این غذا شباهت زیادی به لایی پلوی قشقایی و حتی تهیه قابلی پلو دارد. بنابراین با دانستن نکات و روش های مختلف تهیه آن تجربه های متفاوتی از این غذا را برای خود و خانواده تان بسازید.
روش های مختلف تهیه چلو گوشت لای برنج
همان طور که گفتیم تهیه چلو گوشت لای پلو به روش های مختلف چه با تفاوت در روش پخت چه با اضافه کردن مواد قابل انجام است.
پخت به شکل کته یا آبکش
اگر زمان کافی ندارید یا دوست دارید برنج کته بخورید می توانید بعد از درست کردن مخلوط گوشت آن را با برنج قاطی کنید و کته کنید.
تهیه چلوگوشت با مواد مختلف
برای تهیه چلو گوشت لای برنج چه به سبک قشقایی چه به سبک های دیگر دستتان باز است تا مواد مختلف را به آن اضافه کنید مثلا در لای پلویی قشقاقی علاوه بر کشمش می توانید از گردو هم بهره ببرید یا حتی زرشک را به آن اضافه کنید. یا حتی مثل پخت قابلی پلو به آن هویج و انواع خلال هم اضافه کنید.
استفاده از انواع گوشت در تهیه چلو گوشت لای برنج
برای تهیه چلو گوشت لای برنج می توانید از انواع گوشت ها از گوشت قرمز گرفته تا گوشت مرغ و بوقلمون بهره ببرید. حتی می توانید گوشت چرخ نموده یا حتی گردن و تکه های بزرگ گوشت را بهره ببرید یا گوشت قیمه ای را برای این کار انتخاب کنید. طرز تهیه چلو گوشت بوقلمون را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
استفاده از ادویه مناسب برای چلو گوشت
گوشت را باید خوب مزه دار کنید تا خوشمزه باشد. بنابراین حتما ادویه های مناسب برای پخت گوشت را در هنگام پختش بهره ببرید. یکی از برترین گزینه ها برای بهبود طعم و عطر گوشت استفاده از برگ بو است. البته در تهیه چلو گوشت لای برنج خوب است هنگام مخلوط کردن مواد با هم از ادویه پلویی هم بهره ببرید. البته از زعفران هم غافل نشوید.
منبع: کتاب کاله