امگشت پلو با تن ماهی به روش عرب های خوزستان با یک رسپی ساده تر
به گزارش مجله یگانه، امگشت پلو با تن ماهی یکی از خوشمزه ترین انواع قاطی پلوهای جنوبی و خوزستانی و از محبوب ترین است. البته طبخ امگشت پلو یا (معمولا ماهی قباد) یا با گوشت مرغ در ترکیب با انواع ادویه های خوش عطر و طعم، کشمش پلویی و انواع سبزی های معطر تازه مانند شنبلیله و گشنیز یا حتی با شوید تازه هم مرسوم است. اگر شما هم دوست دارید روش طبخ این جنوبی لذیذ را برای و بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه امگشت پلو با تن ماهی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه امگشت پلو با تن ماهی (برای 3 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کنسرو تن ماهی | 1 قوطی |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
گشنیز تازه | 200 گرم |
شنبلیله تازه | 50 گرم |
کشمش پلویی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد درشت |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز و گرد لیمو | به میزان لازم |
پودر دارچین، پودر هل و پودر زیره سبز | به میزان لازم |
پودر میخک، پودر گل محمدی و جوز هندی | به میزان لازم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
کره | به میزان کافی |
انواع ترشی دلخواه | برای سرو امگشت پلو |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 1 الی 2 ساعت
مدت زمان لازم برای تهیه امگشت پلو با تن ماهی: 45 دقیقه الی یک ساعت
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه مگشت پلو با تن ماهی
امگشت پلو را عرب های خوزستان معمولا با ماهی قباد نمک سود درست می نمایند. اما این دستور تهیه با کنسرو ماهی روش آسان تر درست کردن امگشت پلو است. طرز تهیه امگشت پلو با تن ماهی به روش بوشهری و خوزستانی را مرحله به مرحله دنبال کنید.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
برای تهیه امگشت پلو با کنسرو ماهی، ابتدا برنج را به خوبی بشویید تا آب برنج نسبتا زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را در ظرف مناسبی بریزید و میزانی آب و یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. اجازه بدهید برنج برای 1 الی 2 ساعت خیس بخورد و آماده طبخ گردد. میزان آب باید به مقدار ای باشد که 1 الی 2 بند انگشت بالاتر از سطح برنج قرار گیرد.
در صورت تمایل، برای خرید برنج و نمک به صورت و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: باقی مواد اولیه را آماده کنید
پس از خیساندن برنج، در این مرحله از طرز تهیه امگشت پلو با تن ماهی، پیاز شسته شده و بدون پوست را به دلخواه به صورت خلالی باریک یا نگینی ریز خرد کنید. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز رنده کنید و کنار بگذارید.
سپس، گشنیز و شنبلیله تازه را پاک کنید و ساقه های ضخیم و برگ های زرد و پلاسیده را دور بریزید. حالا، گشنیز و شنبلیله تر و تازه و پاک شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی سبزیجات خارج گردد. پس از آن، گشنیز و شنبلیله را به صورت ریز ساطوری کنید. کشمش پلویی را هم بشویید و همراه با میزانی آب در ظرف مناسبی بریزید تا خیس بخورد.
برای خرید کشمش پلویی به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: تن ماهی را بجوشانید
حالا، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، قوطی کنسرو تن ماهی را در قابلمه در حال جوش قرار دهید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا کنسرو تن ماهی به خوبی بجوشد و باکتری های زیان آور آن رفع گردد.
برای خرید انواع کنسرو مانند کنسرو تن ماهی به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: پیاز را تفت دهید
حالا وقت آن است که کم کم به سراغ آماده کردن مایه امگشت پلو بروید. برای این منظور، ابتدا میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، قطعات پیاز را که قبلا به صورت نگینی یا خلالی خرد کردید به تابه اضافه کنید.
پیازها را چند دقیقه تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی گردد. سپس، میزانی زردچوبه و سیر رنده شده را نیز به پیاز داغ اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید تا رنگ زردچوبه و عطر سیر آزاد گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده، سیر داغ آماده و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: سبزی ماهی را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه امگشت خوزستانی، وقت آن است که شنبلیله و گشنیز تازه را که قبلا ساطوری کردید به تابه حاوی پیاز اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند و سبزیجات تازه کاملا تفت ببیند و رنگشان عوض گردد.
مرحله ششم: تن ماهی را اضافه کنید
حالا، قوطی تن ماهی را از قابلمه در حال جوش خارج نموده و مدتی منتظر بمانید تا کمی خنک گردد. یادتان باشد، حرارت زیر این قابلمه را هم خاموش کنید. سپس، درب کنسرو تن ماهی را باز کنید و محتویات آن را در صافی بریزید تا روغن و مایعات داخل کنسرو تن ماهی خارج شوند.
سپس، گوشت تن ماهی را به محتویات تابه حاوی پیاز و سبزیجات تازه اضافه کنید. این مواد را نیز به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد گردد.
مرحله هفتم: ادویه ها را به مایه امگشت پلو اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه پلو تن ماهی جنوبی، نوبت به افزودن ادویه ها می رسد. بنابراین، همه ادویه ها شامل میزان کمی نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز، گرد لیمو، پودر دارچین، پودر هل، پودر زیره سبز، پودر میخک و پودر گل محمدی را نیز به تابه حاوی مایه امگشت پلو اضافه کنید.
جوز هندی را هم رنده نموده و به مقدار نوک قاشق چای خوری جوز هندی را به مواد داخل تابه اضافه کنید. محتویات تابه را به خوبی هم بزنید تا ادویه ها کاملا با دیگر مواد ترکیب شوند و روی حرارت ملایم تفت ببینند. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه حاوی مایه امگشت پلو با تن ماهی را کنار بگذارید.
برای خرید انواع ادویه مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، گرد لیمو، پودر دارچین، هل، پودر زیره سبز و میخک به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: برنج را بجوشانید
حالا، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا بجوشد. سپس، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه در حال جوش بریزید. بسته به نوع برنج باید بین 7 الی 12 دقیقه صبر کنید تا لایه خارجی دانه های برنج نرم گردد و هسته مرکزی آن سفت و دندان گیر باقی بماند.
مرحله نهم: برنج را آبکش کنید
پس از آماده شدن برنج، آن را در سبد بریزید تا آب اضافی برنج خارج گردد. حالا، سبد حاوی برنج آبکشی شده را زیر شیر آب ولرم بگیرید و بشویید تا برنج نشاسته اضافی خودش را از دست بدهد. در ادامه، سبد حاوی برنج آبکشی شده را کنار بگذارید.
مرحله دهم: کشمش پلویی را تفت دهید
حالا، میزانی کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم گردد. سپس، کشمش پلویی را که قبلا خیسانده بودید آبکشی کنید تا آب اضافی آن خارج گردد.
در ادامه، کشمش ها را به تابه حاوی کره گرم اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا کاملا پفکی شوند. مراقب باشید، کشمش ها را نسوزانید. در آخر، حرارت را خاموش کنید و تابه حاوی کشمش تفت داده شده را کنار بگذارید.
برای خرید کره به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله یازدهم: مگشت پلو را دم کنید
در این مرحله از طرز تهیه امگشت پلو با تن ماهی، قابلمه مناسبی را روی حرارت میانه بگذارید و میزان کمی روغن در آن بریزید. سپس، کف قابلمه را با ته دیگ دلخواه خود بپوشانید و روی ته دیگ هم چند کفگیر برنج بریزید. سپس، میزانی از مایه امگشت پلو را روی برنج اضافه کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که هم برنج و هم مایه مگشت پلو تمام شوند. لایه آخر باید برنج باشد.
در ادامه، به مقدار یک چهارم لیوان آب جوش به این قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و ببندید. پس از بخار کردن قابلمه، حرارت را ملایم نموده و حدود 45 دقیقه الی یک ساعت صبر کنید تا امگشت پلوی خوزستانی شما کاملا دم بکشد و آماده سرو گردد.
مرحله آخر: امگشت پلو با تن ماهی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، حرارت را خاموش کنید و امگشت پلو با تن ماهی را در ظرف سرو بریزید. سپس، روی این قاطی پلوی جنوبی را با میزانی زعفران دم نموده و کشمش پلویی که قبلا تفت دادید تزیین کنید. امگشت پلو را با چاشنی دلخواه از جمله سرو کنید.
برای خرید زعفران و ترشی به صورت حضوری و اینترنتی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه امگشت پلو با تن ماهی
- در صورت تمایل، می توانید نصف لیوان مغز گردو را نیز آسیاب نموده و به مایه امگشت پلو اضافه کنید.
- در طرز تهیه امگشت پلو با ماهی شما می توانید از انواع ماهی های دلخواه خود بهره ببرید. البته، توجه داشته باشید که ماهی مورد نظر شما باید بدون تیغ باشد.
- در بعضی از رسپی ها، میزانی لوبیا چشم بلبلی را نیز لابه لای امگشت پلو می ریزند. برای این منظور، به ازای هر 2 لیوان برنج باید نصف لیوان لوبیا چشم بلبلی در نظر بگیرید. یادتان باشد، لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل بخیسانید تا کاملا نرم گردد و نفخ خودش را از دست بدهد. سپس، لوبیا چشم بلبلی را جداگانه بپزید و پس از آماده شدن به مایه این پلو مخلوط جنوبی اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را نیز به ترکیبات امگشت پلو اضافه کنید. در این صورت، ابتدا باید رب گوجه فرنگی را حسابی تفت دهید تا طعم خامی رب رفع گردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن امگشت پلو با تن ماهی
طرز تهیه امگشت پلو با مرغ چگونه است؟
طرز تهیه امگشت پلو با مرغ به این صورت است که باید در دستور بالا 2 عدد سینه مرغ را جایگزین تن ماهی کنید. در این صورت، سینه مرغ را به دقت بشویید و داخل سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس مرغ ها را به دلخواه به صورت نگینی یا فیله ای خرد کنید. در ادامه، مرغ های خرد شده را به مایه امگشت پلو اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
مگشت پلو با شوید را چطوری درست کنیم؟
برای درست کردن مگشت پلو با شوید کافی است دستور بالا را دنبال نموده و فقط شوید تازه را جایگزین گشنیز و شنبلیله کنید.
منبع: افق کوروش