غذاها و فرهنگ غذایی مردم کشور مجارستان (قسمت اول)

به گزارش مجله یگانه، برنامه غذایی مردم کشور مجارستان به عنوان یکی از پربارترین و غنی ترین رژیم های غذایی در سراسر دنیا مشهور است.

غذاها و فرهنگ غذایی مردم کشور مجارستان (قسمت اول)

کشور مجارستان یکی از سرزمین های واقع در اروپای مرکزی است که دارای تاریخی غنی و فرهنگی کهن است. این کشور در طول تاریخ با فراز و نشیب های فراوانی روبرو بوده و رخدادهای متعددی را در فصلنامه تاریخی خود، به ثبت رسانده است.

برخورداری از تاریخی کهن با پیشینه ای متعلق به قرن نهم میلادی، یکی از مهم ترین دلایل رشد فرهنگ و آداب غذایی مردم این سرزمین است که این رژیم غذایی این کشور را به یکی از محبوب ترین رژیم هایی غذایی در سراسر دنیا تبدیل ساخته و هواداران بسیاری را در این کره خاکی، به فراگیری فنون آشپزی سنتی و مدرن، جذب نموده است. حضور تنوع بی نظیری از ادویه ها و چاشنی های بومی بویژه فلفل و گوشت قرمز، ظرف غذاهای مجارستان مخصوصا خورشت های ناب و بکر آن را معروفیتی دنیای بخشیده است.

جالب است بدانید خبرنگاران علاوه بر معرفی غذا ها و رستوران های مخصوص کشور های مختلف، به معرفی انواع تورهای خارجی و داخلی نیز پرداخته است. برای داشتن سفری راحت و برنامه ریزی شده به مجارستان و بازدید از جاهای دیدنی مجارستان، تور مجارستان را می توانید در خبرنگاران از آژانس های مسافرتی معتبر با پایین ترین قیمت به راحتی بخرید.

سفر با تور مجارستان

رژیم غذایی سنتی مجارستان

برای درک و تفسیر فرهنگ غذایی مردم کشور مجارستان، ورق زدن تاریخ و مرور در گذشته تنها راه ممکن خواهد بود. قطعا دلیل این امر تاریخ کهن و پیشینه طولانی این کشور کوچک اروپای مرکزی است که با گذشت زمان و حضور عناصر مختلف، تاثیراث عمیق و قابل توجهی را در برنامه غذایی ایشان ایجاد نموده است. در واقع می توان رژیم غذایی امروز مردم مجارستان را نشات گرفته از ترکیب رژیم غذایی آسیای کهن با سه رژیم غذایی مردم آلمان، ایتالیا و اسلاوی معرفی کرد. بعلاوه می توان اظهار کرد که غذاهای تهیه شده در برنامه غذایی مردم این سرزمین آمیزه ای ابتکاری از یک رژیم اصیل مجاری با ترکیبی از تهیه غذاهای غیر بومی و غیر مجاری است که امروزه به فرهنگ غذایی مورد پسند مردم این سرزمین، تبدیل شده است.

حضور بعضی از مواد اولیه غذایی در تهیه و طبخ غذاهای اصیل و بومی مردم مجارستان، نسبت به سایر مواد اولیه، تاثیری شگرف از تاریخ و تمدن این سرزمین گرفته است. به عنوان نمونه می توان به رژیم غذایی عشایر و چادرنشینان در ادوار گذشته کشور مجارستان اشاره نمود که بر پایه انواع گوشت های سفید و قرمز همچون گوشت مرغ، گوشت گاو و گوشت خوک تهیه و آماده می شد. در این نوع برنامه غذایی که به رژیم غذایی عشایری معروفیت دارد، ظروف غذای متعددی را می توان یافت که ماده اولیه مورد استفاده شده در طبخ آن ها را عمدتا گوشت تشکیل داده است. گولاش (Goulash) و تعداد بسیاری از غذاهای آبکی مثل سوپ و انواع آش و آبگوشت، از جمله این غذاهای بومی و سنتی در رژیم غذایی سنتی مجارستان است. در قرن 15 میلادی، پادشاه وقت ماتیاس (Matthias) و همسر ناپلی (Naples) وی، استفاده از بعضی مواد اولیه در طبخ غذاها را به مردم این سرزمین معرفی کرد. سیر و پیاز از جمله این مواد بودند که امروزه حتی تصور طبخ غذاهای مجاری بدون استفاده از این مواد، غیرقابل تصور خواهد بود. پس از آن استفاده از دیگر مواد غذایی نو، همچون رسم و عادتی مقبول در بین مردم مجارستان شد و تعداد زیادی از ساکسون ها (Saxons)، ایتالیایی ها، یهودیان، ارامنه و صرب ها بسیاری از دستورالعمل های غذایی سرزمین های خود را وارد رژیم غذایی مردم این کشور کردند.

دلمه کلم برگ (Töltött Káposztaُُ)

در زمان حکومت عثمانی ها نیز رژیم غذایی مردم مجارستان با تغییراتی رو به رو و غذاهای نوی از رژیم غذایی سنتی عثمانی (ترکی) وارد آن شد. در این میان می توان به بعضی از خوراکی های بومی و باستانی عثمانی مانند Bejgli (نوعی شیرینی که به صورت کیک تهیه می گردد) و دلمه کلم برگ (Töltött Káposztaُُ، یک نوع غذای تهیه شده از بادمجان، فلفل و کلم) اشاره نمود.

استرودل مجاری (Hungarian Strudel)

همانگونه که پیشتر بیان شد، در دوره ای از تاریخ مجارستان، این کشور تحت سلطه بعضی از امپراتوری های قدرتمند از جمله عثمانی قرار داشت و بسیاری از کارشناسان غذایی معتقدند که این دوران، یکی از برترین زمان های ممکن برای پیشرفت و شکل گیری فرهنگ غذایی مردم مجارستان محسوب می گردد. به گونه ای که در این مدت، رژیم غذایی ایشان در معرض تاثیرپذیری از دیگر رژیم ها مخصوصا رژیم غذایی عثمانی قرار گرفته است. اصلی که مردم مجارستان هر چند به سختی، اما به آن اعتراف و اذعان نموده و حضور بسیاری از مواد غذایی اولیه و خوراک های تهیه شده در برنامه غذایی خود را برگرفته از رژیم غذایی عثمانی می دانند. اما باور بومی نبودن استرودل مجاری (Hungarian Strudel، نوعی نان پهن و رل شده که معمولا شیرین بوده و گاهی اوقات داخل آن را با گوشت طعم دار شده پر می نمایند. این نوع خوراکی معمولا با خمیر فیلو از مواد اصلی باقلوا، تهیه می گردد)، که یکی از محبوب ترین خوراکی های مجارستان است، سخت و غیرممکن است. بعضی ها معتقدند که اشترودل مجاری با الهام گیری از باقلوای معروف ترکیه ا اختراع و به رژیم غذایی مردم مجارستان افزوده شده است. و جالب تر آن که احتمال می رود، باقلوا نیز با تاثیرپذیری از غذاهای بومی مردم یونان وارد برنامه غذایی مردم ترکیه شده است. در رژیم غذایی مدرن و امروزی مردم مجارستان، می توان تنوع جالبی از انواع غذاهای بومی و منطقه ای را مشاهده کرد که به وسیله بسیاری از آشپزها و بانوان مجارستانی طبخ و مصرف می گردد. همین تنوع و فراوانی ظرف غذاها در کشور مجارستان، باعث شده است که گردشگران خارجی و علاقه مندان به غذا هنگام حضور در این کشور با شور و هیجان به امتحان کردن طعم غذاهای مختلف بپردازند.

رژیم های منطقه ای در مجارستان

گولاش (Goulash)

در طول تاریخ، بخش های شمالی کشور مجارستان، همیشه به داشتن غذاهای خوشمزه و لذیذ مشهور بوده و در این منطقه از این سرزمین می توان به وفور شاهد طبخ گولاش (Goulash) معروف ترین غذای تهیه شده در برنامه غذایی مردم این سرزمین بود که اصلی ترین و ارزشمندترین غذای عشایر و چوپانان بومی در تاریخ گذشته این کشور محسوب می گردد. غذایی با پیشینه ای حدود 200 سال که با کمی دخل وتصرف در نحوه تهیه آن، به صورت امروزی طبخ شده و قطعا نمی توان در سرزمین دیگر نظیرش را یافت.

Slambuc

بعلاوه در این منطقه از کشور مجارستان می توان خوراک بومی و اصیل دیگری را یافت که به Hortobágyi معروفیت دارد. این خوراکی لذیذ در واقع نوعی نان نازک و پهن است که داخل آن را با گوشت گوساله ادویه زده پر می نمایند. غذایی که در رژیم غذایی امروز مردم مجارستان، به عنوان دسر و پیش غذا مصرف می گردد. slambuc غذای مشهور و پرطرفدار دیگری است که در رژیم غذایی شمال کشور مجارستان استفاده می گردد. آشپزهای مجاری این غذا را روی آتش تهیه نموده و با استفاده از سیب زمینی پخته شده و رشته فرنگی و گوشت نمک زده و ادویه دار شده تهیه می نمایند.

تاس کباب بره (Lamb Stew)

تاس کباب بره یا خورشت گوسفند، یکی از معروف ترین غذاهای طبخ شده در منطقه پیرامون دریاچه تیسزا (Tisza) است که در سراسر دنیا از معروفیت و محبوبیتی قابل توجه برخوردار است. این غذا را با بیشتر قسمت های بدن بره طبخ می نمایند که می توان به سر، پا، دل، قلوه، جگر و ... اشاره نمود. در ایام خاصی از سال، جشنواره های طبخ این غذای بومی برگزار شده و شرکت نمایندگان بسیاری برای هنرنمایی در آشپزی در آن شرکت می نمایند. این غذا معمولا درون ظرف گود و بزرگ و روی آتش طبخ می گردد. هضم این غذا برای بسیاری از مردم سنگین خواهد بود و برای برطرف این مشکل و کم به هضم آسان تر خورشت گوسفند، معمولا از خوراکی های ترش، مانند انواع گیلاس، آلبالو، آلوچه و... پس از خوردن غذا، استفاده می گردد.

مطالعه قسمت دوم

منبع: کجارو / food-links.com / gotohungary.com / gotohungary.com
انتشار: 26 آذر 1403 بروزرسانی: 26 آذر 1403 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 1890

به "غذاها و فرهنگ غذایی مردم کشور مجارستان (قسمت اول)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاها و فرهنگ غذایی مردم کشور مجارستان (قسمت اول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید