تور ارزان ترکیه: هجوم به شیبا و تتر در ترکیه

به گزارش مجله یگانه، بی ثباتی های سیاسی و مالی در ترکیه، شرایط بحرانی در این کشور ایجاد نموده است. پس از افت 50درصدی ارزش لیر ترکیه در امسال میلادی، سرمایه گذاران خرد این کشور در پی راهی برای حفظ ارزش دارایی خود هستند. به دلیل گرانی و سختی نگهداری بعضی از دارایی های ضد تورمی، مردم به سمت نگهداری توکن های مقرون به صرفه قیمت بازار رمزارزها هجوم برده اند.

تور ارزان ترکیه: هجوم به شیبا و تتر در ترکیه

بهترین تجربه سفر را با تور ارزان ترکیه در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.

درحالی که بیت کوین زیر محدوده 50 هزار دلار درحال معامله است، معامله گران در ترکیه از ترس تورم، سرمایه خود را عمدتا به شیبا اینو و تتر تبدیل می نمایند. تورم ترکیه در ماه نوامبر به 13. 21 درصد رسید که بالاترین مقدار در امسال میلادی است.

اما چرا مردم ترکیه شیبا و تتر را به بیت کوین ترجیح می دهند؟شش ماه پی درپی است که نرخ تورم در ترکیه درحال رشد است و در ماه اخیر عدد 3. 21 به ثبت رسیده است که بسیار بیش از پیش بینی تحلیلگران مالی بوده است. این موضوع درحالی اتفاق افتاده که تورم سالانه اکتبر نیز 9. 19 درصد بوده است. در ماه نوامبر تورم ماهانه در ترکیه 51. 3 درصد بوده درحالی که 20 اقتصاددان پیش بینی نموده بودند نرخ تورم به طور میانه 3 درصد باشد.

درحال حاضر تورم ترکیه به بیشترین مقدار 3 سال اخیر رسیده و افزایش پی درپی تورم و سیاست های نامناسب اردوغان افق تورم ترکیه را در هاله ای از ابهام فروبرده است. در کنار تورم ترکیه، تورم جهانی نیز باعث شده است که شرایط برای مردم ترکیه سخت تر گردد.

بر اساس داده های ارائه شده از سوی بلومبرگ، تورم مواد خام 6. 54 درصد بوده و تورم مواد غذایی که تقریبا یک چهارم سبد مصرفی خانوار را تشکیل می دهد حدود 11. 27 درصد بوده است. تمام این عوامل تورمی، مردم ترکیه را به این سمت حرکت داده تا جهت حفظ ارزش دارایی های خود، به ابزار حفظ ارزش و ضد تورمی روی آورند. یکی از اصلی ترین دارایی هایی که صندوق های پوشش ریسک در زمان تورم ایجاد شده در نتیجه شیوع ویروس کرونا به سراغ آن رفتند، بیت کوین بود. بیت کوین به عنوان نخستین و بزرگ ترین رمزارز بازار رمزارزها به نظر گزینه خوبی برای حفظ ارزش دارایی است. اما آمارها نشان می دهد که مردم ترکیه به جای بیت کوین، به سراغ آلت کوین ها رفته و عمدتا نیز تتر و شیبا خریداری می نمایند.

آمار معاملات بایننس در ترکیه نشان می دهد درحالی که حجم معاملات بیت کوین به لیر 918 میلیون دلار بوده است، حجم معاملات شیبا به لیر بیش از 5 برابر این مقدار یعنی 26. 5 میلیارد دلار و حجم معاملات تتر به لیر 58. 5 میلیارد دلار بوده است. صابری آیگون، یک تاجر پارچه و معامله گر بازار رمزارزها در ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری Coin Desk گفت: تورم رسمی اعلام شده 21 درصد است، ولی آنچه در سطح بازار و بین مردم احساس می گردد، تورمی بیش از 50 درصد است . به گفته وی اولویت اول مردم طلا و اولویت دوم هم دلار است. پس از خرید طلا و دلار، اولویت مردم ترکیه خرید توکن های مقرون به صرفه قیمت مانند SHIB، VET و XRP است. دلیل عدم تمایل خریداران ترکیه به خرید بیت کوین، گران بودن آن است.

شیبا با تعداد توکن های بسیار زیاد برابر با یک کوادریلیون عددی در مقایسه با رمزارزهای دیگر به شدت مقرون به صرفه است. ارزش هر توکن شیبا نسبت به لیر ترکیه برابر با 00049. 0 است درحالی که برای هر بیت کوین باید حدود 686 هزار لیر پرداخت گردد. اگرچه درحال حاضر معامله با رمزارزها در ترکیه ممنوع است، ولی مالکیت و در اختیار داشتن رمزارز جرم نیست، ولی باتوجه به محبوبیت روزافزون تتر در ترکیه، احتمال افزایش حساسیت نهادهای قانون گذار به این رمزارز بیشتر خواهد شد.

دلیل این امر آن است که استفاده از رمزارزها به عنوان یک راه غیربانکی فرار سرمایه می تواند به شدت به آبروی اقتصاد ترکیه صدمه وارد کند. اما ترکیه تنها کشوری نیست که سرمایه گذاران خرد برای حفظ ارزش دارایی به رمزارزها پناه آورده اند.

در هند نیز مردم به سمت خرید رمزارزهای مقرون به صرفه قیمت مانند شیبا و دوج کوین روی آورده اند و ریسک این رمزارزهای بدون پشتوانه می تواند به شدت به سرمایه این افراد آسیب وارد کند.

منبع: فرارو
انتشار: 4 بهمن 1400 بروزرسانی: 4 بهمن 1400 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 1445

به "تور ارزان ترکیه: هجوم به شیبا و تتر در ترکیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور ارزان ترکیه: هجوم به شیبا و تتر در ترکیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید