کوچینگ؛ نگین شرق آسیا (قسمت دوم)

به گزارش مجله یگانه، شهر کوچینگ علاوه بر جاذبه های بسیار، رستوران ها و اغذیه فروشی های بسیاری نیز دارد. با خبرنگاران همراه شوید تا بیشتر با کوچینگ اشنا شوید.

کوچینگ؛ نگین شرق آسیا (قسمت دوم)

در کوچینگ به کدام رستوران ها برویم؟

کوچینگ بهشت شکمو ها و به خصوص عاشقان غذاهای خیابانی است، جایی که یک پرس غذا کمتر از 5000 تومان است. برای آغاز بهتر است به سنگ کی (Seng Kee) در خیابان کارپنتر (Carpentor) بروید جایی که بشقاب اصلی غذا حدود 5000 تومان است و می توانید ماهی قل قلی، ساراواک لاکسا (لکیا نوعی سوپ نودل تند است)، فرنی برنج چینی به همراه تخم مرغ نمک دار شده و سبزیجات یا کواچاپ (Kuehchap) را امتحان کنید. در نزدیکی خیابان پادون گان (Padungan) همواره عده زیادی برای خرید سوپ نودل دی سندنت در صف ایستاده اند. در این اغذیه فروشی می توانید یک کاسه از کولومی (Kolomee) که غذای محلی و مورد علاقه مردم شهر است را امتحان کنید. این اغذیه فروشی از سال 1957 و به وسیله یک خانم اداره می گردد.

شب هنگام بیشتر مردم به اغذیه فروشی تاپ اسپات که در واقع یک رستوران روباز بزرگ بر روی پشت بام یک پارکینگ در خیابان بوکیت ماتا است می روند. غذاهای این رستوران حدود 7000 تومان است. هر شب جمعیتی بالغ بر 500 نفر دور میز های مشترک می نشینند و انواع غذاهایی را که از دکه های مختلف عرضه نماینده غذاهای محلی مثل نقره ماهی، انواع طوطی ماهیان و ماهی هامور را سفارش داده اند می خورند. بعلاوه برای صرف یک شام خوشمزه شما انتخاب های دیگری هم خواهید داشت، مثل رستوران بلا بلا در خیابان تابیو آن (Tabuan) که ترکیبی از غذاهای آسیایی را عرضه می نماید. غذاهای این رستوران به طور میانه حدود 27000 تومان است. اگر خواستید در این شهر غذاهای ایتالیایی مثل پاستا یا پیتزا بخورید باید به رستوران جانک در خیابان وایانگ (Wayang) بروید. این رستوران که به وسیله آشپز سرشناس جورج لینگ (George Ling) با عتیقه های گلچین شده تزئین و دریت می گردد مکانی دلنشین برای صرف غذا فراهم نموده است. هزینه صرف غذا در این رستوران به طور میانه 15000 تومان است.

او بعلاوه درکافه باربر (Barber) که در همان خیابان است انواع فست فودها مثل برگرهای تند، سوپ میگو تند و انواع سالادهای سالم را عرضه می نماید.

ولی قسمت هیجان انگیز خوردن غذا در کوچینگ، تجربه کردن غذاهای بومی قبایل ساراواک است. خوشبختانه اخیرا رستوران لپائو (Lepau) در خیابان بان¬هوک (Ban Hock) یا رستوران دیاک (Dyak) در خیابان سیم¬پانگ تیگا (Sim pang Tiga) اقدام به عرضه غذاهای بومی قبایل ساراواک نموده اند. در این رستوران ها می توانید غذاهایی مثل مانوک لولون (Manok lulun) که نوعی مرغ مزه دار شده است، یومائی (Umai) که ماهی مزه دار شده به سبک سویچه (Ceviche) است و یا سبزیجات محل مثل Cangkuk و Midin را امتحان کنید.

اگر خواستید چای و یا قهوه ای در این شهر بنوشید باید به جیمز بروک بیسترو (James Brooke Bistro) در خیابانتانکو ابدول رحمان (Tanku Abdul Rahman) بروید و در حالی که غروب آفتاب را در کنار رودخانه دیدن می کنید از نوشیدن چای و یا دمنوش های محلی لذت ببرید.

یکی از خوردنی های مورد علاقه مردم محلی خوردن دانه های تازه قهوه برشته شده است. این قهوه ها همه حاصل کشت کشاورزان ساراواک است. برترین محل برای امتحان این نوع از قهوه Black Bean Coffee در خیابان ایوی¬های (Ewe Hai) است.

کجا اقامت کنیم؟

کوچینگ تعداد زیادی هتل های مدرن پنج ستاره دارد، ولی رانی (Ranee) یک بوتیک هتل دیدنی و زیبا است که با وسایل قدیمی و عتیقه ساخته دست قبایل ساراواک تزئین شده است.هزینه اقامت در یک اتاق 2 تخته شبی حدود 217 هزار تومان است.

در کنار این هتل، هتل واتر فرانت لاج (Water front lodge) با حیاط بسیار زیبایی که به شیوه سنتی تزئین شده است واقع شده است که با هر بودجه ای می توان جایی در آن هتل پیدا کرد. میانه قیمت اقامت در اتاق دو تخته این هتل حدود 83 هزار تومان است.

بعلاوه هاستل سینگا هسانا لاج (Singgahsana lodge) محل خوابی بسیار مقرون به صرفه (چیزی حدود 25 هزار تومان) به مسافران به خصوص افرادی که سبک سفر می نمایند و فقط یک کوله¬پشتی از وسایل ضروری را به همراه دارند عرضه می نماید.

چه جاذبه هایی در نزدیکی کوچینگ می توان دید؟

در فاصله حدود یک ساعتی از شهر کوچینگ انتخاب های بسیاری برای یک تجربه هیجان انگیز وجود دارد. یکی از آن ها جنگل های انبوه و قدیمی بورنئو است. پارک ملی باکو (Bako) قدیمی ترین و کوچک ترین پارک ملی بورنئو است که با یک قایق¬سواری بر روی رودخانه سانتو بونگ (Suntu bong) می توانید به آنجا برسید. راه های پرپیچ و خم و گاها صعب العبور در این جنگل ها و گشت و گذار در میان پوشش انبوه از گیاهان گرمسیری تجربه ای منحصربه فرد را برای شما به ارمغان می آورد. اگر تصمیم گرفتید که پس از یک پیاده روی سخت و طولانی شب را در جنگل بگذرانید و استراحت کنید می توانید از کلبه های جنگلی و یا خوابگاه هایی که در مسیر هستند بهره ببرید. هزینه اجاره کلبه ها حدود 120 هزار تومان است؛ ولی هزینه خوابگاه ها بسیار کمتر و مناسب تر است و به طور میانه حدود 15 هزار تومان هزینه خواهد داشت.

سفر به مرکز حیات وحش سمن¬گا (Semenggah) به شما فرصت استثنایی بازدید از اوران¬گوتان در زیستگاه طبیعی آن ها را می دهد. ورودی این مرکز حدود 95 هزار تومان است. بازدیدنمایندگان باید در جریان باشند که این یک مرکز توریستی نیست بلکه یک مرکز توانبخشی و احیای نمونه های جانوری در معرض خطر انقراض است.

اوران گوتان ها آزادانه در فضای جنگلی این مرکز زندگی می نمایند و زمانی که مسئولان مرکز برای غذا دادن آن ها می آیند، آن ها از شاخه های درختان آویزان می شوند. معمولاً روزی 2 نوبت به آن ها غذا داده می گردد و گردشگران می توانند از جایگاه هایی به فاصله 100 متری از آن ها، نظاره گر باشند.

بازار شبانه شهر قدیمی سینیااوآن (Siniawan) که در 30 کیلومتری کوچینگ واقع شده است به ندرت در کتاب ها و سایت های گردشگری از آن یاد شده است. این بازار شبانه که در واقع اغذیه فروشی های بسیاری را هم در خود جای داده است، اقامتگاه معدن چیان در دهه 1960 بوده است. آدینه، شنبه و یکشنبه¬شب ها از زمان غروب آفتاب تا حوالی نیمه شب (12-11 شب) این شهر ارواح تبدیل به بازاری شلوغ می گردد. دکه های اغذیه فروشی انواع غذاهای محلی مثل نودل و سبزیجات سرخ شده، ماهی گریل شده، بال مرغ مزه دار شده با ادویه های محلی را عرضه می نمایند و صدها نفر از گردشگران و مردم محلی برای صرف شام در کنار میز هایی که در سرتاسر خیابان در زیر فانوس های چینی چیده شده اند می نشینند.

منبع: کجارو / theguardian.com
انتشار: 20 آبان 1403 بروزرسانی: 20 آبان 1403 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 1865

به "کوچینگ؛ نگین شرق آسیا (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوچینگ؛ نگین شرق آسیا (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید