60 درصد مرغداران جوجه ریزی را متوقف کردند، کلاف سردرگم بازار کالاهای اساسی در میان تصمیمات دو وزارتخانه؛ نایب رییس کمیسیون کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران

به گزارش مجله یگانه، خبرنگاراناقتصادی- نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نهاده های دامی به اندازه و به موقع به دست تولیدکننده نمی رسد، اظهار کرد: زمانی که مرغدار، تحت فشار مجبور می شود از ترس برخورد تعزیرات و جریمه، محصولش را با قیمت پایین تر از قیمت تمام شده به بازار عرضه کند؛ بنابراین تولید را تعطیل می کند و به شغل دیگر روی می آورد؛ لذا راه حل این است که نهاده به موقع و با قیمت مناسب در اختیار مرغدار قرار بگیرد.

60 درصد مرغداران جوجه ریزی را متوقف کردند، کلاف سردرگم بازار کالاهای اساسی در میان تصمیمات دو وزارتخانه؛ نایب رییس کمیسیون کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران

جلال محمودزاده در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران با اشاره به افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار، گفت: مشکل اصلی، هم در شبکه توزیع و تنظیم بازار و هم در بحث واردات و صادرات است؛ متولی این بخش ها دو دستگاه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت می باشد که ما در مجلس دهم، قانونی را به دولت ابلاغ کردیم که وظایف تنظیم بازار و واردات و صادرات محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی باشد ولی سران قوا این وظایف را از جهاد کشاورزی گرفتند و به وزارت صمت دادند.

بی اطلاعی وزارت کشاورزی از نحوه واردات نهاده های و ثبت سفارش کالا

او در ادامه افزود: در کمیسیون کشاورزی جلسه ای برگزار کردیم و از وزرای صمت و جهاد کشاورزی خواستیم صورت جلسه ای را تنظیم و این وظایف را به وزارت کشاورزی برگردانند که تصمیم گیری ها یکی شود و هر دو وزیر موافقت کردند؛ اما رییس جمهور این مساله را هنوز نپذیرفته است و درحال حاضر وزارت جهاد کشاورزی متولی تولید است، ولی متولی تنظیم بازار و واردات و صادرات محصولات کشاورزی، وزارت صمت است؛ لذا وزارت جهاد کشاورزی از نحوه واردات نهاده های کشاورزی، ثبت سفارش و میزان واردات مورد نیاز اطلاع دقیقی ندارد و همین امر هم باعث شده که در حال حاضر ذخایر استراتژیک ما در نهادهای دامی و کالاهای اساسی، مطابق با دستورالعمل نباشد.

نهاده به اندازه کافی به دست تولیدکننده نمی رسد

ذخیره استراتژیک نهاده های دامی 15 الی 25 روز است

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شرح داد: ما برای 15 الی 25 روز ذخیره استراتژیک نهاده های دامی و کالاهای اساسی داریم؛ لذا این امر باعث می شود نگرانی هایی در خصوص کالاهای اساسی و نهاده های دامی در تولید کننده ایجاد شود و مرغدار زمانی اقدام به جوجه ریزی می کند که نهاده در انبارش وجود داشته باشد؛ بنابراین با وعده پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی و یا وزارت صمت، اقدام به تولید نمی کنند چون باید برای خرید جوجه هزینه کنند و اگر نهاده به دستشان نرسد در این صورت مرغدار کاری نمی تواند بکند و نمی تواند موجود زنده را به امید غذا 10 روز نگه دارد؛ بنابراین مرغدار، تا نهاده در اختیارش نباشد جوجه ریزی نمی کند.

60 درصد مرغداران جوجه ریزی نمی کنند

دولت به جای حل مساله به برخوردهای چکشی روی آورده است

تولیدکنندگان از ترس برخورد تعزیرات به شغل های دیگر روی آوردند

محمود زاده در ادامه افزود: در حال حاضر بیش از 50 الی 60 درصد مرغداری ها در حال حاضر خالی از محصول هستند و جوجه ریزی نکردند؛ بنابراین عرضه و تقاضا بهم خورده و نیاز داخل افزایش پیدا می کند و نهایتا مجبور می شوند واردات را افزایش دهند و قیمت داخل هم افزایش پیدا می کند. از سوی دیگر وزارت جهاد کشاورزی و صمت، برای کنترل قیمت ها به جای اینکه صورت مساله را اصلاح کنند، به برخوردهای چکشی با تولیدکننده روی می آورند و از طریق تعزیرات حکومتی، تولیدکننده را تحت فشار قرار می دهند تا قیمت را پایین نگه دارند؛ در صورتی که اقتصاد به زور قابل تنظیم نیست و باید با شیوه های اقتصادی با این مسایل برخورد شود. زمانی که مرغدار، تحت فشار مجبور می شود از ترس برخورد تعزیرات و جریمه، محصولش را با قیمت پایین تر از قیمت تمام شده به بازار عرضه کند، بنابراین تولید را تعطیل می کند و به شغل دیگری روی می آورد؛ لذا راهکار این است که نهاده به موقع و با قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.

بیش از 80 درصد نهاده مورد نیاز کشور وارداتی است

مردم و تولیدکنندگان بین تصمیمات وزارت کشاورزی و صمت سردرگم شدند

کننده مردم مهاباد در مجلس با اشاره به واردات نهاده های دامی اظهار کرد: نزدیک به 90 درصد سویای مورد نیاز کشور و بیش از 80 درصد ذرت و کنجاله از خارج وارد می شود. با این وضعیتی که پیش می رود و دوگانگی در تنظیم بازار و واردات و صادرات نهاده های کشاورزی، هم به تولید داخل و هم به تولیدکنندگان لطمه های زیادی وارد می شود. راهش این است که دولت، قانون مجلس را رعایت کند و وظایف را در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهد تا در موقعی که نیاز داشت واردات و یا صادرات انجام بگیرد. اما زمانی که وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد سیب و یا پرتقال مازاد را برای جلوگیری از ضرر کشاورزان صادر کند، وزارت صمت با ارسال نامه ای به گمرک، مانع از این کار می شود و صادرات را ممنوع می کند. لذا مردم و کشاورزان بین این دو وزارتخانه سردرگم هستند. زمانی هم که دستگاه های نظارتی به سراغ این دو وزارتخانه می فرایند، آنها توپ را به زمین هم می اندازند و دستگاه های نظارتی هم نمی توانند وظیفه خود را انجام دهند.

هر روز یک بخشنامه در خصوص نهاده های دامی صادر می کنند

محمودزاده در پایان گفت: در حوزه گوشت قرمز هم همین معضلات وجود دارد و هر روز برای نهاده های دامی یک بخشنامه صادر می کنند. یک روز نهاده خام را در اختیار دامدار قرار می دهند، یک روز نهاده نمی دهند و کنستانتره می دهند و یا نهاده به اندازه کافی در اختیار آنها قرار نمی دهند و این اقدامات همه به دلیل موانع تامین نهاده های دامی و طیور است که در کشور وجود دارد و بییشتر ریشه مسائل، بحث مدیریتی و دوگانگی در تصمیم گیری ها است و به دلیل اینکه هر نهاد می خواهد مستقل و بدون هماهنگ تصمیم بگیرد، این مسائل ایجاد می شود

منبع: شفقنا اقتصادی
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 933

به "60 درصد مرغداران جوجه ریزی را متوقف کردند، کلاف سردرگم بازار کالاهای اساسی در میان تصمیمات دو وزارتخانه؛ نایب رییس کمیسیون کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "60 درصد مرغداران جوجه ریزی را متوقف کردند، کلاف سردرگم بازار کالاهای اساسی در میان تصمیمات دو وزارتخانه؛ نایب رییس کمیسیون کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید