8 راه حل برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها هنگام وزنه زدن

به گزارش مجله یگانه، اگر اهل ورزش بدن سازی باشید به خوبی با پینه بستن دست ها آشنا هستید. پینه بستن ناشی از فشار و اصطکاک وارده به پوست است و این موضوع به محافظت از پوست در برابر درد و پارگی یاری می نماید.

8 راه حل برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها هنگام وزنه زدن

اگرچه پینه بستن دست ها به علت وزنه برداری اجتناب ناپذیر است و طبیعی به شمار می رود، ولی اگر درمان نگردد ممکن است دردسرهایی را هم در پی داشته باشد. برای نمونه، پینه دست ها هنگام اجرای برخی تمرین ها یا ورزش ها ممکن است پاره گردد و منجر به شکل گیری درد شدیدی گردد.

وجود کمی پینه می تواند به مقاومت دست ها یاری کند و برای بلند کردن وزنه های سنگین ضروری باشد. ولی باید کوشش کنید جلوی افزایش آن را بگیرید و اجازه ندهید به دردسرهای جدی منجر گردد. در این نوشته می خواهیم به آنالیز همین موضوع بپردازیم و برترین راه چارهها را برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها معرفی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

پینه چیست؟

پینه بستن در دنیای تناسب اندام بسیار رایج است و کم وبیش همه ورزشکاران آن را تجربه می نمایند. برخی ها ممکن است مسئله ای با آن نداشته باشند و به پینه های دستانشان افتخار نمایند، ولی برخی از مردم هم دل خوشی از پینه بستن ندارند و آن را آزاردهنده تلقی می نمایند.

اگر از دمبل و هالتر بهره ببرید و تمرین های گوناگون بدن سازی از جمله ددلیفت، وزنه برداری تک ضرب یا دوضرب، بارفیکس و… را انجام دهید، فشار و اصطکاک بالایی را به پوست دستان خود وارد می کنید و منجر به ضخیم و زبر شدن آن می شوید. پوست شما با پینه بستن کوشش می نماید جلوی آسیب های بیشتر و عفونت های احتمالی را بگیرد.

البته باید دقت داشته باشید که پینه بستن تنها به علت ورزش کردن و وزنه زدن رخ نمی دهد. در حقیقت، شما اگر به طور مکرر جسمی را با دستان خود نگه دارید و آن را حمل کنید، این جسم می تواند به پوست فشار وارد کند و پینه بستن را در پی داشته باشد. به همین علت افرادی که به علت شغلشان باید جسم های گوناگونی را حمل نموده و با دستان خود کار نمایند معمولا دست های پینه بسته دارند.

پینه به طور کلی کاربرد مثبتی دارد و جلوی آسیب تماشا پوست را می گیرد. ولی اگر مقدار بزرگی داشته باشد و عمیق گردد ممکن است آزاردهنده گردد و نگذارد به خوبی ورزش کنید. این موضوع می تواند درد، حواس پرتی و مسائل دیگری را برای تمرین کردن در پی داشته باشد. شما با یاری راه چارههایی که در ادامه معرفی می کنیم می توانید حجم پینه را کاهش دهید و جلوی مسائل ناشی از آن را بگیرید.

فواید پینه بستن دست ها

پیش از آنکه بخواهیم در پی راه چارههایی برای از بین بردن پینه دست ها باشیم باید به فواید این موضوع اشاره کنیم. دستان شما به عنوان یک بدن ساز باید کمی پینه داشته باشند تا بتوانید بهتر ورزش کنید. این پینه به شما یاری می نماید تا:

  • از لایه حساس پوست خود در برابر آسیب تماشا و خراشیدگی محافظت کنید.
  • مقاومت خود را در برابر درد ناشی از وزنه زدن افزایش دهید.
  • وزنه را محکم تر نگه دارید و وزنه های سنگین تری بزنید.

نکته کلیدی این است که به پینه دست اجازه ندهید از یک مقدار معین فراتر برود و درد یا خطر پارگی را در پی داشته باشد. شما با یاری راه چارههای زیر می توانید به خوبی این کار را انجام دهید.

8 راه چاره برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها

شما با در نظر داشتن نکات و راه چارههای زیر می توانید مسائل ناشی از پینه بستن دست ها را به طور چشمگیری کاهش دهید. کوشش کنید این نکات را به خاطر بسپارید و راه چارهها را هم به طور منظم انجام دهید تا بدون دردسر ورزش نموده و سلامت خود را حفظ کنید.

1. ابتدا مطمئن شوید دستان شما پینه زده اند

نخستین کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید برجستگی های روی پوست دستان شما واقعا پینه هستند. برخی اوقات ممکن است دست شما زگیل بزند که ناشی از ورود یک ویروس به بریدگی یا پارگی روی پوست است و منجر به ضخیم شدن پوست می گردد و به پینه شباهت دارد.

بنابراین، باید به این نکته دقت داشته باشید و در صورتی که با زگیل روبرو شدید به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و آن را درمان کنید.

2. از یک محافظ برای دست ها بهره ببرید

شما باید از یک محافظ بهره ببرید که جلوی ساییدگی و خراشیدگی را می گیرد و اصطکاک را کاهش می دهد. برای نمونه، می توانید از دستکش های ورزشی بهره ببرید. با این کار پوست شما دیگر مجبور نیست پینه بزند تا از خودش در برابر فشار وارده محافظت کند!

البته برخی کارشناسان ممکن است هوادار دستکش های ورزشی نباشند و آن را پیشنهاد ننمایند. برخی بر این باورند که دستکش ها مانعی بین وزنه و دستان شما به وجود می آورند و منجر به لیز خوردن وزنه یا خراب شدن فرم نگه داشتن وزنه می شوند. این موضوع هم می تواند آسیب دیدگی و مسائل جدی تر را در پی داشته باشد.

جدا از این، همان گونه که گفتیم دست شما باید کمی پینه بزند تا بهتر از خودش در مقابل فشار وزنه ها محافظت کند. دستکش های ورزشی ممکن است به کلی جلوی رخ دادن این رویداد را بگیرند.

به پیشنهاد کارشناسان شما می توانید از پانسمان هیدروکلوئید بهره ببرید که به پوست می چسبد و کاربرد بهتری نسبت به دستکش ها دارد. بعلاوه استفاده از اسپری ها یا مایعاتی که از دستان شما در برابر ساییدگی و اصطکاک محافظت می نمایند هم می تواند کارآمد باشد.

3. وزنه ها را درست در دست بگیرید

شما با درست نگه داشتن وزنه ها، هالترها و دمبل ها می توانید مقدار و آسیب پینه دست ها را کاهش دهید. برای نمونه، اگر وزنه دقیقا در کف دست شما باشد ممکن است پوست را زیر فشار قرار دهد و آن را نیشگون بگیرد و به همین علت منجر به افزایش اصطکاک و آسیب گردد.

در عوض باید میله و وزنه را در امتداد خط بند انگشت ها یعنی دقیقا بین کف دست و انگشتان خود قرار دهید. این کار فشار وارده به پوست را کاهش می دهد و از شکل گیری پینه های بزرگ جلوگیری می نماید.

4. از وسیله های ورزشی مناسب بهره ببرید

برخی میله ها و وزنه ها دارای طرح های ویژه ای هستند که سطح آن ها را زبر می نمایند. این سطح زبر جلوی لیز خوردن را می گیرد و اصطکاک را هم کاهش می دهد. شما با استفاده از این میله ها و درست نگه داشتن آن ها می توانید از شکل گیری پینه دست جلوگیری کنید.

جدا از میله های هالتر، برخی از دمبل ها هم ممکن است دارای این طرح ها باشند. بعلاوه برخی دمبل ها دارای میله یا روکش پلاستیکی هستند و به حفظ سلامت پوست دستان شما یاری می نمایند.

در خاتمه، یادتان باشد هنگام استفاده از دستگاه های بدن سازی و سیم کش ها تا جای ممکن دور استفاده از دستگیره ها یا میله های آسیب دیده و ترک خورده را خط بکشید. این فرسودگی و آسیب ها می توانند پوست دست شما را خراش دهند و مسائل جدی ای را در پی داشته باشند.

5. نیروی دستان خود را افزایش دهید

اگر درست نگه داشتن میله و طرح زبر آن به لیز نخوردن دستان شما یاریی نکرد باید قدرت دستان خود را افزایش دهید تا با نیروی بیشتری چنگ بزنید و میله را نگه دارید. اگر نیروی کافی برای نگه داشتن میله و وزنه ها نداشته باشید میله ممکن است لیز بخورد، پوست را نیشگون بگیرد و باعث شکل گیری پینه گردد.

شما باید کار خود را با وزنه های سبک تر شروع کنید و حواستان به فرم مناسب دست ها باشد. با گذر زمان و عادت کردن به این وزنه می توانید به سراغ وزنه های سنگین تر بروید و به همین ترتیب نیروی دستان خود را افزایش دهید. افزایش تدریجی وزنه ها باعث می گردد دستان خود را بدون آنکه با پینه یا آسیب دیدگی جدی روبه رو شوند تقویت کنید.

در حین ورزش هم باید حواستان به ثابت نگه داشتن میله و جلوگیری از چرخیدن یا لیز خوردن آن باشد. هرچه بیشتر تمرکز کنید و دستان خود را محکم فشار دهید، بهتر می توانید جلوی لیز خوردن میله را بگیرید.

یک راه چاره دیگر که به محکم نگه داشتن میله هالتر یاری می نماید این است که جهت کف دست های خود را جابه جا کنید. یعنی به جای اینکه هر دو کف دست ها رو به پایین یا بالا باشند، یکی را رو به بالا و دیگری را رو به پایین نگه دارید. این شیوه از نگه داشتن میله هالتر در اجرای تمرین ددلیفت بسیار رایج است. این کار به ثابت نگه داشتن میله و جلوگیری از لیز خوردن آن یاری می نماید.

6. پینه و پوست های ضخیم را از بین ببرید

شما با استفاده از محصولات مرطوب نماینده و روغن ها می توانید دستان خود را نرم نموده و پینه ها را درمان کنید. استفاده از لایه بردارها هم می تواند راه چاره مناسبی باشد. نکته کلیدی این است که دستان خود را همواره مرطوب نگه دارید تا نرم بمانند.

برای این راه چاره بهتر است با یک پزشک مشورت کنید و ببینید چه محصولات و داروهایی برای شما مناسب هستند. یکی از این داروها پاک نماینده های زگیل است که به لایه برداری و از بین بردن پینه های دست یاری می نمایند.

یک راه چاره خانگی و ساده دیگر هم این است که هر روز دستانتان را به مدت 15 تا 20 دقیقه در یک ظرف آب گرم قرار دهید. این کار منجر به نرم شدن پوست و پینه می گردد و پوست های مرده را به آسانی از دست جدا می نماید. پس از این کار می توانید از لوسیون دست بهره ببرید تا رطوبت دست را حفظ کنید و آن را برای مدت زمان بیشتری نرم و مرطوب نگه دارید.

7. از گچ وزنه برداری بهره ببرید

استفاده از گچ وزنه برداری هم یکی دیگر از روش هایی است که جلوی لیز خوردن میله و آسیب تماشا پوست دست ها را می گیرد. در وهله نخست باید کوشش کنید از میله های مناسب بهره ببرید و آن ها را به درستی نگه دارید. در کنار این موضوع و استفاده از گچ وزنه برداری می توانید به طور قابل توجه ای جلوی لیز خوردن میله و عرق کردن دست ها را بگیرید و از ایجاد پینه پیشگیری کنید.

البته یادتان باشد استفاده از گچ وزنه برداری می تواند منجر به خشکی و زبری پوست گردد. بنابراین، پس از ورزش بلافاصله دستان خود را بشویید و از مرطوب نماینده بهره ببرید.

8. یادتان باشد همه پوست های اضافه را از بین نبرید

ممکن است وسوسه شوید و بخواهید همه پینه ها را به کلی از دستان خود جدا کنید. اگر اهل ورزش هستید و می خواهید به وزنه زدن ادامه دهید باید کمی از پینه ها را دست نخورده نگه دارید تا بهتر ورزش کنید؛ زیرا پینه ها به محافظت از دستان شما یاری می نمایند و جلوی زخم ها و پارگی های شدید را می گیرند. این زخم ها و آسیب ها می توانند بسیار دردناک باشند و اجازه ندهند به انجام تمرین های خود ادامه دهید.

بنابراین، پینه ها می توانند تا حدی مفید هم باشند. تنها زمانی باید آن ها را از بین ببرید و درمان کنید که حسابی بزرگ شده اند و اجازه نمی دهند به خوبی تمرین کنید. گاهی اوقات پینه ها ممکن است به میله یا سایر اشیاء گیر نمایند و پاره شوند. این پارگی هم درد را در پی دارد و نمی گذارد بدون دردسر ورزش کنید. در این مواقع بهتر است دستان خود را مرطوب و سیرآب نگه دارید و نگذارید حجم پینه ها بیش از مقدار زیاد گردد.

سخن خاتمهی

پینه بستن ناشی از فشار و اصطکاک وارده به پوست است و این موضوع به محافظت از پوست در برابر درد و پارگی یاری می نماید. اگر از دمبل و هالتر بهره ببرید و تمرین های گوناگون بدن سازی را انجام دهید، فشار و اصطکاک بالایی را به پوست دستان خود وارد می کنید و منجر به ضخیم و زبر شدن آن می شوید. پوست شما با پینه بستن کوشش می نماید جلوی آسیب های بیشتر و عفونت های احتمالی را بگیرد.

اگرچه این پینه بستن برای سلامت پوست مفید است، ولی نباید اجازه دهید پوست های مرده بیش از مقدار روی سطح دست جمع شوند. شما با یاری راه چارههایی که آنالیز کردیم می توانید به خوبی جلوی این مشکل را بگیرید.

اگر پس از چند هفته امتحان کردن این روش ها همچنان پینه های شما سر جای خود ماندند و شما را آزار دادند باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید و از او یاری بگیرید. افراد متخصص می توانند این پوست های اضافه را بتراشند یا با داروهای گوناگون از بین ببرند. بعلاوه بهتر است پیش از انجام راه چارههایی که گفتیم با یک پزشک مشورت کنید تا جلوی خطرات احتمالی و جدی شدن مشکل خود را بگیرید. با در نظر داشتن این نکات به آسانی می توانید پینه دست ها را از بین ببرید و سلامت پوست خود را حفظ کنید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.

منابع: Byrdie, Airows, Powerlifting Technique

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 مرداد 1401 بروزرسانی: 2 مرداد 1401 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 1609

به "8 راه حل برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها هنگام وزنه زدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 راه حل برای درمان و پیشگیری از پینه بستن دست ها هنگام وزنه زدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید