آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر ، افزایش سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای

به گزارش مجله یگانه، دبیرکل جمعیت هلال احمر چگونگی تامین داروها و آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر را تشریح کرد.

آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر ، افزایش سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای

جهت دریافت خدمات اجرای عایق روف گاردن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.

دکتر محمودرضا پیروی با حضور در خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره محدودیت های ایجاد شده در نقل و انتقال های پولی تحت تاثیر تحریم ها و مسائل هلال احمر در تامین داروهای خاص و تک نسخه ای، گفت: به دلیل تحریم ها، نقل و انتقال های اقتصادی سخت شده است. میزان تخصیص ارز دولتی کاهش یافته است و فرآیندهای انتقال ارز، ترخیص از گمرک و ... هم با مسائلی همراه است. از طرفی هم شرکت های اروپایی علاقه ای برای همکاری مستقیم با شرکت های ایرانی را ندارند.

تامین و توزیع سراسری 1401 قلم دارو از سوی هلال احمر طی سال جاری

وی در عین حال به آمار و ارقام اقلام دارویی که توسط هلال احمر تأمین می شود، اشاره نمود و اضافه کرد: در سال 1397 شرکت پخش سها هلال وابسته به سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر تعداد 2123 قلم بالغ بر 853.465.94 بسته و در سال 1398 تعداد 1401 قلم بالغ بر 536.159.136 بسته انواع دارو را تأمین و به صورت سراسری توزیع کرده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه هلال احمر به جز تأمین داروهای خاص و تک نسخه ای در تأمین داروهای دیگر هم مشارکت دارد یا خیر، گفت: بله. سایر داروهای مورد احتیاج بیماران به وسیله شرکت پخش سها هلال تأمین و به صورت سراسری توزیع می شود. همچنین حدود 1800 الی 2000 قلم انواع دارو به وسیله داروخانه مرکزی هلال احمر به صورت روزانه در اختیار بیماران قرار می گیرد.

آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر

پیروی در مورد میزان کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر نیز به خبرنگاران گفت: طبق آنالیز های صورت گرفته و مشاهدات عینی حدود 350 الی 400 قلم کمبود دارویی در کشور وجود دارد و داروخانه های هلال احمر هم از این کمبود متاثر هستند.

وی همچنین درباره میزان بودجه سالانه تخصیصی هلال احمر در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه دارویی، سازمان تدارکات پزشکی و شرکت های تابعه خودگردان هستند و ردیف بودجه ای ندارند. به همین دلیل تمامی داروها و تجهیزات پزشکی قابل عرضه به بیماران به وسیله فراوری داخلی و واردات تأمین می شود. سایر فعالیت های جمعیت هلال احمر در حوزه دارو در معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی و همچنین مجتمع دارویی و درمانی هلال ایران صورت می گیرد که متناسب با ماموریت هایی که در حوزه یاری های بشردوستانه به آنها محول می شود، بودجه هایی در اختیار دارند. مشخصا در همه حوزه ها کمبودهای بودجه ای وجود دارد که متاثر از شرایط کشور است، اما هلال احمر سعی می نماید با توجه به شرایط موجود بیشترین بهره را از بودجه های فعلی ببرد.

بهبود روابط با سازمان غذا و دارو

دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره نحوه تعامل هلال با سازمان غذا و دارو در سفارش و تأمین داروها گفت: در شش ماه گذشته همکاری مناسبی بین شرکت بازرگانی سها کیش وابسته به سازمان تدارکات پزشکی و سازمان غذا و دارو به دلایل متعددی وجود نداشته است، اما از دو ماه گذشته و طی برگزاری جلسات متعدد با سازمان غذا و دارو، سیاست های شرکت مشخص و همکاری ها بهبود یافته و در حال گسترش می باشد.

مجوز واردات 70 قلم دارو به هلال احمر

افزایش سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای

وی اضافه کرد: در حال حاضر مجوز واردات 70 قلم دارو (بدون وارد کننده رسمی) به شرکت بازرگانی سها کیش واگذار شده که سال آینده تأمین و وارد کشور خواهد شد. سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای افزایش یافته و تأمین داروهای خاص به این شرکت محول شده است. شرکت بازرگانی سها کیش بصورت پیوسته در مناقصات دارویی سازمان غذا و دارو شرکت کرده و بعضاً برنده مناقصات می شود. شایان ذکر است در سایر حوزه ها اعم از تأمین تجهیزات پزشکی، مکمل ها و ... نیز همکاری های مشترک وجود دارد. تعامل داروخانه­ های جمعیت هلال احمر با سازمان غذا و دارو هم خوب است و فعالیت آنها طبق مجوزهای صادره از سوی آن سازمان است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 231

به "آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر ، افزایش سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمار کمبودهای دارویی در داروخانه های هلال احمر ، افزایش سقف پذیرش بیماران تک نسخه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید