آیا می توان در دوران بارداری کلم بروکلی مصرف کرد؟
به گزارش مجله یگانه، مجله پزشکی دکتر سلام/کلم بروکلی سبزی چلیپایی از خانواده براسیکا پر از مواد مغذی، آنتی اکسیدان و مواد شیمیایی است، بنابراین این ماده غذایی فوق العاده با مقادیر زیادی مواد مغذی طیف وسیعی از فواید را به شما ارائه می دهد. کلم بروکلی یکی از بهترین غذاهایی است که وقتی به فکر خوردن غذای سالم می افتید به ذهن شما خطور می نماید. ممکن است شما از میزان مفید بودن این سبزی چلیپایی برای سلامتی آگاهی کافی نداشته باشید که می توانید آن را در وعده های غذایی، میان وعده ها و حتی نوشیدنی ها بگنجانید. در اینجا خلاصه ای از مزایای این سوپر مغذی و روش های آسان برای خوردن آن آورده شده است.
کلم بروکلی دارای انبوهی از مواد مغذی است
به گزارش هلث، یک فنجان کلم بروکلی خام حاوی 25 کالری، کمتر از 5 گرم کربوهیدرات، بدون چربی و چند گرم پروتئین گیاهی است. یک فنجان کلم بروکلی پخته شده نیز تقریبا 250 درصد از هدف روزانه ویتامین K را برای بدن تامین می نماید که به لخته شدن خون یاری می نماید و برای سلامت استخوان نیز مورد احتیاج است.
همین بخش به همان اندازه 135 درصد از هدف روزانه ویتامین C را برای حمایت از سیستم ایمنی و کلاژن، بیش از 50 درصد برای کروم، ماده معدنی پشتیبانی نماینده از متابولیسم انرژی و تنظیم قند خون و بیش از 40 درصد برای فولات ویتامین مرتبط با حافظه و روحیه را تامین می نماید.
یک فنجان کلم بروکلی پخته شده بیش از 10 درصد احتیاج روزانه به ویتامین هایA ، B6، B2، E، فسفر، کولین، منگنز، مس و پتاسیم و حداقل 5 درصد منیزیم، روی، آهن، کلسیم و سلنیوم را تامین می نماید. این گیاه سبز همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا3 گیاهی به نام آلفا لینولنیک اسید است که خاصیت ضد التهابی و بهبود گردش خون دارد.
کلم بروکلی سرشار از فیبر است
2 تا 3 گرم فیبر در هر فنجان کلم بروکلی خام از سلامت گوارشی پشتیبانی می نماید و باکتری های مفید روده را که به ضد التهاب، ایمنی و خلق و خو مرتبط است، تغذیه می نماید. به علاوه این میزان کلم بروکلی حاوی بیش از دو اونس آب است. ترکیب فیبر و آب احساس سیری را برای حمایت از مدیریت وزن سالم افزایش می دهد و فیبر به شما برای تنظیم قند خون و انسولین یاری می نماید.
کلم بروکلی به جلوگیری از سرطان یاری می نماید
کلم بروکلی عضوی از خانواده سبزیجات چلیپایی است که شامل گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکسل و کلم است. این گروه از گیاهان حاوی ترکیبات طبیعی مرتبط با پیشگیری از سرطان هستند و به لطف توانایی آنها در خنثی سازی مواد سرطان زا و جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی نیز مفید عمل می نمایند.
کلم بروکلی از قلب محافظت می نماید
بیماری های قلبی همچنان مهمترین علت مرگ در مردان و زنان در ایالات متحده است. سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی با کاهش آسیب به عروق که منجر به سخت شدن می گردد از قلب محافظت می نمایند.
کلم بروکلی با سلامت مغز مرتبط است
بعضی از مواد مغذی و مواد زیست فعال طبیعی موجود در کلم بروکلی با عملکرد سالم مغز و بافت عصبی به علاوه محافظت در برابر کاهش شناختی مربوط به افزایش سن ارتباط دارند.
کلم بروکلی می تواند استخوان ها را محکم نگه دارد
کلم بروکلی از جهت دارا بودن چندین ماده مغذی ضروری برای تشکیل استخوان و جلوگیری از کاهش تراکم استخوان منحصر به فرد است که شامل ویتامین K، پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم، مس، آهن، روی، ویتامین های A و C و ویتامین های گروه B هستند. این مواد مغذی در هم افزایی برای تقویت توده استخوان و قدرت استخوان کار می نمایند.
کلم بروکلی با التهاب مبارزه می نماید
علاوه بر یاری به جلوگیری از پیری زودرس، قدرت ضد التهابی کلم بروکلی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط است. ترکیبات مبارزه با التهاب که از سلول ها در برابر آسیب دی ان ای محافظت می نمایند، همچنین می توانند به مدیریت شرایط التهابی موجود از جمله دیابت نوع 2، آرتریت روماتوئید، بیماری های التهابی پوست، بیماری روده و چاقی یاری نمایند. یک مطالعه اخیر نشان می هد در زنان مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی به کاهش مارکرهای پیش التهاب در خون یاری می نماید.
مصرف کلم بروکلی یک سم زدایی طبیعی است
تحقیقات نشان می دهد ترکیبات طبیعی موجود در کلم بروکلی مانند سم زدایی عمل می نمایند به این معنی که آنها به غیرفعال کردن مواد شیمیایی آسیب رساننده یاری یا سریع تر آنها را از بدن خارج می نمایند.
کلم بروکلی از پوست و چشم محافظت می نماید
ترکیبات آنتی اکسیدانی محافظ موجود در کلم بروکلی برای مقابله با آسیب پوستی ناشی از اشعه ماورا بنفش مفید است. لوتئین و زیگزانتین گیاهی از شبکیه و لنز چشم محافظت می نمایند و تحقیقات نشان می دهد هر دو خطر تخریب ماکولا و آب مروارید دو اختلال شایع چشم را کاهش می دهد.
چگونه کلم بروکلی بخوریم؟
با غوطه ور شدن در کلم بروکلی از مزایای آن لذت ببرید، آن را ریز خرد نموده و به سالاد اضافه کنید یا برای حفظ بیشتر مواد مغذی در کلم بروکلی پخته شده آن را بخارپز کنید، سپس به سس پستو اضافه کنید. همچنین می توانید کلم بروکلی را در روغن زیتون تفت دهید و آن را به غذاهای دیگر از جمله سوپ و خورشت اضافه کنید.
کلم بروکلی خام یا یخ زده را در اسموتی مخلوط کنید کلم بروکلی ریز خرد شده یا پوره شده را به غذاها، سس پستو و سایر سس ها اضافه کنید یا پودر بروکلی در یکی از جدیدترین دستورالعمل ها تحت عنوان قهوه کلم بروکلی امتحان کنید. خوردن بیشتر این سبزی شگفت انگیز راهی هوشمندانه برای به روزرسانی مصرف مواد مغذی و یاری به محافظت از سلامتی شما است.
آیا می توان در دوران بارداری کلم بروکلی مصرف کرد؟
به گزارش مام جانکشن، در اینجا به شما یاری می کنیم تا متوجه شوید که در این مرحله حساس از زندگی خود باید کلم بروکلی بخورید یا نه. خوردن کلم بروکلی در دوران بارداری به مقدار متوسط بی خطر است. گنجاندن این ماده غذایی غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی تامین هموگلوبین خوب، تقویت استخوان ها، جلوگیری از بیماری های پوستی، نقایص مادرزادی و افزایش مصرف مواد مغذی را دربردارد. هر روز حدود سه تا پنج وعده کلم بروکلی می توانید مصرف کنید که در آن یک وعده برابر با نصف فنجان سبزیجات پخته یا قاچ شده است.
فواید کلم بروکلی در دوران بارداری
در اینجا مزایای اصلی کلم بروکلی در دوران بارداری برای سلامتی ذکر شده است:
کلم بروکلی به جلوگیری از یبوست یاری می نماید
یبوست یکی از نگرانی های رایج در بین زنان باردار است. تغییرات هورمونی، تغییرات متابولیکی و مکمل های آهن در تغییر حرکات روده نقش دارند. کلم بروکلی حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است که با یاری به حفظ آب بدن حرکات روده را تنظیم می نماید، بنابراین به جلوگیری از یبوست به شما یاری می نماید.
کلم بروکلی کم خونی را کنترل می نماید
احتیاج شما به آهن در دوران بارداری افزایش می یابد و کمبود آن می تواند باعث کم خونی گردد. کلم بروکلی به عنوان منبع خوبی از آهن و اسید فولیک می تواند برای شما گزینه خوب و مناسبی باشد.
کلم بروکلی سطح قند خون را تنظیم می نماید
دیابت بارداری در صورتی اتفاق می افتد که بدن شما نتواند انسولین کافی برای تجزیه قندهای مصرفی در دوران بارداری فراوری کند، بنابراین کلم بروکلی ممکن است در تنظیم سطح قند در بدن شما یاری کند.
کلم بروکلی سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
سیستم ایمنی قوی در دوران بارداری به جلوگیری از عفونت یاری می نماید، بنابراین اجزای بتاکاروتن و سلنیوم موجود در کلم بروکلی از ایمنی بدن شما حمایت می نمایند.
کلم بروکلی استخوان ها را تقویت می نماید
کلم بروکلی حاوی کلسیم، منیزیم، فسفر و روی است که برای سلامت استخوان ها ضروری است.
کلم بروکلی از پوست محافظت می نماید
کلم بروکلی حاوی ویتامین های A ،E ، B و K است، بنابراین گنجاندن آن در رژیم بارداری می تواند پوست شما را سالم نگه دارد.
کلم بروکلی از سلامت چشم پشتیبانی می نماید
بتاکاروتن به حفظ بینایی یاری می نماید، بتاکاروتن همراه با ویتامین A برای سلامت چشم مفید است و بیماری های چشمی را دور نگه می دارد.
چه کلم بروکلی را انتخاب کنیم؟
در صورت انتخاب نوع مناسب این سبزی می توانید از خوردن کلم بروکلی بهره مند شوید. در اینجا چند نکته برای انتخاب کلم بروکلی تازه آورده شده است.
سراغ کلم بروکلی های تازه، جمع و جور و روشن به رنگ سبز تیره یا بنفش بروید.
کلم بروکلی با ساقه های محکم را انتخاب کنید نه ساقه های توخالی.
از انتخاب کلم بروکلی های زرد رنگ پرهیز کنید.
از انتخاب کلم بروکلی با گل های خشک و پژمرده خودداری کنید.
احتیاط درباره کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی ترکیبات مختلف و قدرتمندی است که می تواند روی پوست تاثیر منفی بگذارد. در نتیجه بعضی از افراد ممکن است هنگام لمس کلم بروکلی از جوش های آلرژیک رنج ببرند. بنابراین، رعایت دستورالعمل های مناسب در دوران بارداری، مصرف این سبزی چلیپایی در حد متوسط بی خطر است.
چگونه می توانید کلم بروکلی را در رژیم بارداری خود بگنجانید؟
کلم بروکلی از بسیاری جهات می تواند در رژیم غذایی شما گنجانده گردد تا بیشترین فواید را داشته باشید.
کلم بروکلی بخارپز یا خرد شده به صورت خام را با هر سالاد تازه ای ترکیب کنید.
اگر به دنبال یک انتخاب ساده هستید می توانید کلم بروکلی را با سبزیجات دیگر و سیر در روغن زیتون تفت دهید.
می توانید کلم بروکلی را به هر سوپی اضافه کنید.
از کلم بروکلی بخارپز شده در پیتزا یا ماکارونی بهره ببرید.
می توانید از کلم بروکلی روی نان بهره ببرید.
همچنین می توانید کلم بروکلی، ذرت و هویج را تفت دهید و از آنها یک ترکب بی نظیر بسازید.
منبع: همگردی