ثبت مراسم بی بی گردی خراسان جنوبی در لیست میراث ناملموس

به گزارش مجله یگانه، مراسم بی بی گردی بخش نیمبلوک شهرستان قاینات در تاریخ 21 آبان ماه 96 در لیست میراث ناملموس کشور ثبت شد.

ثبت مراسم بی بی گردی خراسان جنوبی در لیست میراث ناملموس

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش اداره کل روز دوشنبه 29 آبان 96 اعلام نمود:

بی بی گردی از جمله مراسم و آئین های نوروزی است که هر ساله در دوازدهم فروردین در بخش خضری دشت بیاض از شهرستان قاین و بعلاوه روستاهای بسکاباد و کارشک برای برآوردن حاجت و سلامتی برگزار می گردد.

او اضافه نمود:

برگزارنماینده اصلی این مراسم مسن ترین زن محل است و دیگر زنان و دختران محل هم در اجرای مراسم نقش دارند.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی تشریح کرد:

در روستای کارشک اغلب زنان و دختران از اول صبح در منازل مسکونی خویش نان محلی درست می نمایند که به پتیر بی بی گرد معروف است.

در ساعت 2 بعدازظهر هر کدام از زنان و دختران روستا به وسیله یک تکه چوب 20 سانتی متری و پنبه یا پشم، شمع چراغ درست نموده و برای برآوردن حاجات شمعی روشن می نمایند.

او ادامه داد:

معمولا هر خانواده اولین شمع را به نیت سلامتی و فرج آقا امام زمان (عج) درست می نماید و دسته جمعی به درِ خانه بی بی می آیند.

بی بی از قبل یک خشت خام و قدیمی تهیه نموده و روی آن را مقداری گل می مالد و به ترتیب هر کدام از این شمع ها را با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد و بعلاوه دعا برای تمامی افراد حاضر در جلسه در گل ها فرو می نمایند.

سپس همه اهالی با در دست داشتن خشتی که حاوی فتیله ها است؛ با شادی و شعف به خارج از روستا رفته و در اطراف چاهی جمع شده و پس از سوختن شمع، خشت را داخل چاه انداخته و به نیت از بین رفتن سختی ها و بلایا برای همدیگر دعا می نمایند. سپس شیرینی و پتیر بی بی گرد را به همدیگر تعارف می نمایند.

برآبادی اضافه نمود:

این مراسم از قدیم الایام اجرا می شده است و قدمت آن به بیش از صد سال می رسد.

منبع: کجارو / میراث آریا
انتشار: 25 تیر 1401 بروزرسانی: 25 تیر 1401 گردآورنده: farzin-yeganeh.ir شناسه مطلب: 1601

به "ثبت مراسم بی بی گردی خراسان جنوبی در لیست میراث ناملموس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثبت مراسم بی بی گردی خراسان جنوبی در لیست میراث ناملموس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید