مضرترین ماده غذایی برای بشر
به گزارش مجله یگانه، دانشمندان در نظر گرفتند که از میان 15 عامل خطر جهانی 9 عامل خطرناک خوراکی موجی افزایش بروز دیابت، سرطان گوارشی، بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی می شود که با کیفیت پایین غذایی همراه هستند.
براساس مطالعه یک گروه دانشمندان انگلیسی-آمریکایی که در مجله PNAS منتشر شده است، گوشت بیشترین تأثیر منفی بر محیط زیست را دارد و خطر مرگ زودرس را در انسان بیشتر می کند.
گروهی از دانشمندان دانشگاه آکسفورد (انگلستان) و مینسوتا (ایالات متحده) تأثیر 15 گروه مختلف غذایی را بر سلامت انسان و محیط زیست بررسی کردند.
دانشمندان در نظر گرفتند که از میان 15 عامل خطر جهانی 9 عامل خطرناک خوراکی موجی افزایش بروز دیابت، سرطان گوارشی، بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی می شود که با کیفیت پایین غذایی همراه هستند.
در عین حال، 30 درصد از گاز های گلخانه ای موجود در جو، تولید گاز های گلخانه ای از کشاورزی، مزارع و اراضی زراعی 40 درصد از اراضی را شامل می شوند.
دانشمندان پنج شاخص محیطی: انتشار گاز های گلخانه ای، مساحت تولید، تقاضای آب، آلودگی محیط زیست هنگام تولید و سایر عوامل منفی محیطی در این تحلیل را مورد بررسی قرار دادند. در این میان، تولید گوشت بیشترین ضرر را به محیط زیست و در نتیجه انسان وارد می کند.
غلات، میوه ها، سبزیجات، آجیل و روغن زیتون - شاخص ضرر محیطی کمتر دارد و دارای درجه تأثیرات منفی محیطی هستند. بالاترین میزان ضرر محیطی مربوط به گوشت قرمز فرآوری نشده 73 واحد در هر وعده است. نوشیدنی های پر قند دارای تأثیر محیطی 95 است. این شاخص AREI نام دارد.
دانشمندان خاطرنشان می کنند که مصرف مواد غذایی برای سلامتی و محیط زیست مضر است در حال حاضر به سرعت در جهان در حال رشد است، بنابراین، در مناطقی که اخیراً این فرایند رشد پیدا کرده است باید مصرف گوشت را کاهش داده و به غلات، میوه، سبزیجات، آجیل، لوبیا، ماهی و زیتون روی آورد.
منبع: اسپوتنیک
منبع: فرادید