حذف ارز ترجیحی برنامه حمایتی است یا افزایش قیمت کالاها؟
به گزارش مجله یگانه، به گزارش خبرنگاران، با اشاره به حذف یارانه آرد و افزایش قیمت نان و ماکارانی بیان نمود: مجلس در لایحه بودجه 1401 این مجوز را به دولت داد تا یا سیاست تخصیص ارز ترجیحی را ادامه دهد یا آن را حذف کند با این شرط که قیمت کالاهای اساسی به نسبت شهریور سال 1400 تغییری نداشته باشد. اکنون نیز مجلس بر این موضع تاکید دارد که قیمت نان به هیچ وجه نباید افزایش یابد.
وی اظهار کرد: از آرد یارانه ای در بخش های صنعتی نیز استفاده می گردد اما با تصمیم دولت دیگر به این حوزه یارانه تعلق نمی گیرد. افزایش قیمتی که در حوزه ماکارانی و سایر نان های صنعتی اتفاق افتاده به همین علت است. در مورد کالاهای اساسی هیچ گونه افزایش قیمت قابل قبول نیست. بعضی از کالاها که از این یارانه برخوردار بودند و جزو کالاهای اساسی نیز نیستند با افزایش قیمت روبرو شده که ما از دولت انتظار مدیریت آن را داریم.
نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: نباید فشار مضاعفی بر زندگی مردم تحمیل گردد. علاوه بر نانوایی ها از آرد در شیرینی پزی ها و صنایعی نظیر فراوری ماکارانی استفاده می گردد. اکنون دولت فقط برای نان یارانه پرداخت می نماید. هدف دولت رساندن یارانه به اقشار ضعیف است اما این لازم است که نباید با افزایش قیمت ها فشار دیگری بر مردم تحمیل گردد.
علی پور اضافه کرد: انتظار می رود دولت در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد. بنای مجلس حمایت از مردم است. مجلس از اول تاکید نمود که اگر دولت می خواهد ارز ترجیحی را برای بعضی از کالاها حذف کند باید برنامه حمایتی جایگزینی داشته باشد تا فشاری به مردم وارد نگردد. دولت باید جلوی این افزایش قیمت نامتعارف بایستد.
منبع: ایسنا
منبع: تجارت نیوز